Scottish Neighbourday at the Bush

Schotse Burendag bij De Bosk

 

Jongstleden zaterdag 24 september was het weer Nationale Burendag en voor de derde maal op rij deed buurtverening De Bosk hieraan mee. Mede dankzij de subsidie van het Oranjefonds en Douwe Egberts kon er ook dit jaar weer uitgepakt worden!

Kleasterkamp en Boskleane verkeerden die dag in Schotse sferen… De buurttent was geheel in stijl versierd en een Schotse geluidswagen stond verdekt opgesteld. Er leek tevens een strijdtoneel te zijn aangelegd in de straten en zelfs sprake te zijn van in der haast opgehangen waslijnen vol Schots wasgoed…

Nadat de verzamelde buurtbewoners van een kopje koffie met Schotse cake genoten hadden, werd de hele groep verdeeld in clans, waarna het strijdtoneel van heuse Highlandgames zou worden betreden! Dat dit niet zonder meer ging, maar dat hiervoor eerst een Schotse quilt in clantartan aangetrokken moest worden, spreekt uiteraard voor zich! Hierna trokken de vier clans tegen elkaar ten strijde in hamerslingeren, hoefijzerwerpen, spijkerslaan, boomstamwerpen, carpullen (niet te verwarren met carpoolen) en wat dies meer zij… Wat een bloed, zweet en tranen! Wat een testosteron en feromonen, wat een nederlagen en victorie…. Maar bovenal: wat vreselijk veel plezier, wat een hilariteit en wat een sfeer!

Aan het eind van de Higlandgames stortten de moegestreden Schotten zich op de hapjes, drankjes en de BBQ. Dat zij zich deze goed lieten smaken, behoeft natuurlijk weinig betoog!

Maar wat een verrassing toen in de loop van de avond de Schotse geluidswagen haar folkmuziek stopte en er in de verte, ergens in het bos, het geluid van een echte doedelzak te horen was…  En er even later een echte Schotse Piper, al spelende en in vol ornaat de straat in wandelde! Dit was natuurlijk de spreekwoordelijke kers op deze Schotse taart! De goede man werd vanzelfsprekend door zijn mede-Schotten warm onthaald en het mag niet verwonderlijk heten dat ook na het invallen van de duisternis dit sfeervolle Schotse buurtfeest nog uren doorging.

 

Geplaatst in: De Bosk

1 reactie op “Scottish Neighbourday at the Bush

  1. Blije buurtbewoonster zegt:

    Dikke duim voor de bestuursleden en onze spelleider!!
    Een geweldige middag en avond hebben we gehad.

Geef een reactie