Tweede ongeval op Mjumsterwei….

Tweede ongeval op Mjûmsterwei….??

Vandaag over de Mjûmsterwei gefietst en toen zag ik dat er een hekje omver is gereden (bij locatie F), waarschijnlijk is dit deze week gebeurd door een vrachtauto.

Vermoedelijk is een vrachtauto in de berm geraakt en heeft toen het hekje omver gereden. Het kan ook zo zijn dat de vrachtauto moest uitwijken voor een andere auto.

Hieronder een paar foto’s, gemaakt met een mobiele telefoon.

Link naar het eerste ongeval?: klik hier.

Link naar de wegwerkzaamheden: klik hier.

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

12 reacties op “Tweede ongeval op Mjumsterwei….

 1. auke orgel zegt:

  It giet best

 2. tryn doebeltsje zegt:

  dat valt mei dochs

 3. aanwonende zegt:

  Het is vanmiddag na 15.15 uur gebeurt.
  Ja, met z’n tweetjes door de versmalling is toch wat krapjes.
  Bovendien is het nu 60 km.
  Maar dat wordt er nog niet gereden en dan krijg je dit.

 4. ybeltsje snoad zegt:

  Gelukkig is het tot nu toe bij blikschade gebleven.
  Tot voor kort gebeurde er nooit iets in onze sjieke woonwijk, maar daar komt nu verandering in en gaan we mee in de vaart der volkeren. Heerlijk allemaal spanning en sensatie. Dit dankzij het verkeerstechnisch inzicht van de deskundigen. Hulde!

 5. J. du Canal zegt:

  Het is niet aan de deskundigen maar aan de onwil van de bestuurders om zich aan te passen aan de nieuwe situatie ( 60 km. ).
  Tot nu toe zijn de meeste reacties op de nieuwe wegconstructie negatief.
  Ga eens smorgens, smiddags en savonds bij ingang van de bebouwde kom staan en verwonder u slechts over de snelheden van het gemotoriseerd verkeer. Het zijn de bestuurders van het gemotoriseerd verkeer die de gashandle danwel het gaspendaal bedienen. Snelheden die aangegeven worden door middel van borden worden volop genegeerd. In de bebouwde kom worden snelheden ver boven de toegestane maximale snelheid ( 30 km. )gemeten.
  Heb zelf kunnen constateren dat over de kruising Mjumsterwei Aylvalân snelheden gehaald worden waarbij het voertuig met alle vier wielen los kwam van het weggedeelte.

 6. Cor zegt:

  Een veel te zwakke constructie!! Gewoon van beton maken die dingen!

 7. auke orgel zegt:

  Jappie jonge doe hast de keutel by ut skjinne ein .
  Mar ut binne meastal ynwenners fan eigen doarp dyt hastig binne

 8. Andries zegt:

  @Cor, Van beton maken???? Ja dan rijden ze zich tenminste dood. Hebben we er ook geen last meer van.

  De aanpassingen zijn bedacht door een zieke ambtenaar achter zijn bureau. En zoals zo vaak, werken deze oplossingen voor geen meter!

 9. Job zegt:

  Deze renovatie (versmalling) zal zeker op doden kosten (fietsers)

 10. K zegt:

  Aangezien de gemotoriseerde weggebruikers onwillig zijn en toch niet in te tomen met de bedachte aanpassingen was een fietspad misschien toch gewoon beter geweest. Waren de fietsers ten minste veilig geschieden van de race… eh rijbaan.

 11. L zegt:

  Door de pogingen om de Mjumsterwei een landelijker aanzien te geven, breng je mijn inziens niet alleen automobilisten maar ook fietsers en wandelaars alleen maar in de war. Onbekenden denken nu -na de aanpassingen- met een rustig landelijk weggetje te maken te hebben en men handelt daar dan ook naar. Zo ontwaarden wij fietsers die gewoon op een wegversmalling stonden te kijken en te kletsen. De geplaatste bankjes geven het idee dat je er rustig kunt gaan zitten recreëeren, dus wordt men onvoorzichtiger en stapt zo de weg op …..of laat men z’n kinderen er spelen.
  Het aantal auto’s wat hier langs rijdt wordt gewoon onderschat. Het is een gangbare route voor velen naar Een, Norg en Zevenhuizen. Als deze auto’s aanstonds andere wegen gaan zoeken, doordat de Mjumsterwei onveilig blijkt, wordt het probleem alleen maar verplaatst, want dan zijn daar weer maatregelen nodig.

 12. auke orgel zegt:

  Ik kin minsken dyt no oer de nije drintse wei ride .
  dat ryd in stik noffelikker.

Geef een reactie