Instructie publieke AED in Bakkeveen (2)

Hartstilstand: elke seconde telt.  

Zie AED protocol door hier te klikken.

De vorige keer is er in de Slûswachter en op de Bakkeveen site vermeld dat:

  • Plusminus 80 mensen in Bakkeveen een AED-certificaat hebben
  • Een AED-commissie is samengesteld
  • Een AED-apparaat aan de buitenmuur is opgehangen bij Bolhuis (beschikbaar 24 uur met PINCODE)
  • Bakkeveen meer AED-apparaten heeft (zie hieronder)
  • In het najaar van 2011 weer met cursussen beginnen.

Andere AED-kasten in Bakkeveen, waarvoor de pincode uiteraard niet geldt en niet 24 uur beschikbaar:

Huisartsen praktijk, Weverswal 6
Poiez supermarkt, Duerswâldmer Wei 2
Tandartsen praktijk, Merskenkamp 32
Zwembad Dúndelle, Mjumster Wei 16
Kantine voetbalvereniging, Mjumster Wei 14
Schaapskooi Allardsoog / Ko Maring, Jarig v/d Wielenwei 2
 

De cursus die vanaf oktober gepland staat is bedoeld als herhaling, maar bij genoeg (nieuwe) animo worden er ook avonden vrijgemaakt voor beginners. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde cursusleider van de Nederlandse reanimatie raad.

Waarom herhaling zal je misschien wel afvragen??
Om de simpele reden, dat de meesten van ons na de cursus niet meer geoefend hebben of gelukkig nog niet in de praktijk hebben hoeven toe te passen.
Maar fietsen verleer je toch ook niet!
Nee, maar voor je dit goed onder de knie had, gingen er heel wat valpartijen overheen. En daarnaast doe je het nu waarschijnlijk nog dagelijks.

Om de geldigheid van je diploma te behouden ben je ook verplicht om 1 keer per jaar deel te nemen aan de herhalingscursus. Zo’n oefenavond is niet overbodig, om onder begeleiding van een cursusleider je kennis weer op te poetsen. Tijdens de cursus wordt er weer met een AED- apparaat en de bekende slachtoffer pop geoefend. De cursusavond duurt 2 uur.

Na de vakantie (begin september) krijgen de leden nog persoonlijk bericht, maar voor die tijd kun je al aanmelden bij één van de AED-commissie leden. Dit geldt ook voor degene die voor het eerst of al eens hebben meegedaan, maar bij ons niet geregistreerd staan en die graag mee willen doen aan de reanimatiecursus bij ons in Bakkeveen.

Daarnaast willen we langs deze weg een beroep doen voor deze mensen met BHV of EHBO om zich vooral te laten registreren bij ons, om daardoor ook met de (24-uurs) AED te kunnen werken. Hoe meer zielen hoe meer (vreugd) kans dat er een slachtoffer geholpen kan worden in Bakkeveen.

Een prettige vakantie en de hartelijke groeten,
AED- commissie:

 

Publieke AED

 

Zoals jullie al hebben kunnen lezen in “de Slûswachter “, heeft de gemeente een AED- apparaat aan ons dorp geschonken.
Dit AED-apparaat is geplaatst buiten aan de muur bij Bolhuis Tweewielers, dat is op de Hoek van Mjumsterwei en Nije Buorren.

Het apparaat is beschermd door een gesloten kast, om ongewenst gebruik te voorkomen.
De kast is te ontgrendelen door het invoeren van een pincode. De code wordt alleen afgegeven aan inwoners van Bakkeveen, waaraan het AED- certificaat is afgegeven. Het zijn er al ruim 80 dorpsbewoners, die de basis kennis hebben om te kunnen reanimeren en weten hoe ze met een AED–apparaat (Automatische Externe Defibrillator) om kunnen gaan.
 

Geplaatst in: Voorzieningen

Geef een reactie