Oegandees kinderkoor op CBS Betrouwen

 
Oegandees kinderkoor op cbs Betrouwen.
 

Op woensdag 8 juni a.s. krijgen we op school heel bijzonder bezoek!

De stichting UP4S werkt in Oeganda en komt op voor Oegandese (wees)kinderen. In Oeganda is een groot kinderkoor opgericht en dit kinderkoor is twee maanden lang op tournee in ons land. De sterren van dit concert zijn wezen en kansarme kinderen uit Oeganda. Zij zingen voor hun eigen toekomst en die van hun eigen leeftijdsgenootjes op hun basisschool in Oeganda.

Woensdag 8 juni komen ze bij ons op bezoek.
Het programma van die ochtend ziet er als volgt uit:

  • 8.15 uur: Djembe concert op het schoolplein
  • 8.30 uur: Optreden Oegandees Kinderkoor voor ouders en kinderen
  • Hierna starten workshops voor de leerlingen om 9.15 uur in de klassen.
  • Om 10.30 uur bent u als ouders en andere belangstellenden weer van harte welkom voor het grote slotconcert. Voor beide concerten (die in ons speellokaal worden gehouden en bij mooi weer buiten) bent u dus van harte uitgenodigd! Na het slotconcert hopen we dat u nog even blijft en de handgemaakte spulletjes bekijkt (en koopt!) op de in de hal ingerichte ‘Afrikaanse Markt’.

Een belangrijk doel van het bezoek van het kinderkoor is het uitwisselen van beide culturen. Maar natuurlijk zijn onze Oegandese gasten in ook ons land om nieuwe sponsors en geld te werven. De opbrengsten van de tournee zullen onder andere gebruikt worden voor de bouw en inrichting van praktijklokalen voor de middelbare school. Daarom vragen we u om uw kind tussen nu en volgende week woensdag een bijdrage mee te geven naar school. We willen op woensdag dan een geldbedrag overhandigen aan de stichting UP4S als dank voor een mooie ochtend en als steun voor hun werkzaamheden in Oeganda.
Op www.up4s.nl kunt u zich zelf op de hoogte laten stellen van het werk wat deze stichting doet. Zeker een bezoekje waard!

En we hopen natuurlijk dat u op de een of andere manier in de gelegenheid bent om dit alles samen met ons mee te beleven.
Dus heel graag tot volgende week woensdag!
 

 

 


 

 

Geplaatst in: BSO Kidsvilla

Geef een reactie