Kidsgear zamelt geld in.

 

Donderdagmiddag (9 juni) hebben de Kidsgear, een kinderkoor uit Oeganda, van Up4s opgetreden, workshops gehouden en spullen verkocht bij de school De Oanrin en gisteren bij It Betrouwen.

De school heeft 300 leerlingen waarvan 60 weeskinderen die volledig door de Stichting Up4s worden onderhouden, Up4s wil zeggen “kom voor ons op”. De stichting heeft als thuisbasis Deventer.

Ze bieden de kinderen een warm thuis en een goede schoolopleiding zowel basis als voortgezet onderwijs en die duurt vier jaar zodat ze zichzelf kunnen redden op den duur. Deze staat in Bukomansimbi, een dorpje met circa 1.500 inwoners, in het district Masaka. Het enige dorp dat voorzien is van electriciteit.

Uitgangspunt is dat de kinderen opgevoed worden tot mensen die trots zijn op hun eigen land en daar een toekomst kunnen opbouwen. De huizen zijn veelal gebouwd van lokaal gebakken stenen en hebben een golfplaten dak. Ze komen uit Oeganda.

Wilt u geld storten dan kan dat: bankrelatie: ING bank 9514816 ten name van Up4s te Deventer.
Wilt u meer weten ga dan naar de website www.up4s.nl of neem kontact op via [email protected] . Het geld is nodig om de scholen uit te breiden zodat ze nog meer kinderen les kunnen geven. Voor de kinderen is dat niet normaal zoals het in ons land wel het geval is.

Ytsje Wilstra

Geplaatst in: Voorzieningen

1 reactie op “Kidsgear zamelt geld in.

  1. kim zegt:

    cool mijn oude school

Geef een reactie