Wilde buiten dagen van natuurmonumenten update

Nagekomen stukje van Natuur monumenten

Wilde buitendagen Slotplaats groot succes

Natuurmonumenten organiseerde aflopen zondag weer met veel succes een z.g. wilde buitendag in de bossen bij de Slotplaats te Bakkeveen.
Vanaf 11 uur konden kinderen zich inschrijven voor een tocht door dit mooie bos.
Een tocht met vele opdrachten, waarbij de kinderen de gelegenheid kregen kennis te maken met zaken die ze dichter bij de natuur brengt en zaken die daar rondom heen spelen.
Veelal met hun vader en/of moeder, pake’s en beppe’s trokken vele kinderen uit de wijde omgeving deze dag het bos in bij Bakkeveen.
Als eerste konden ze sporen zoeken of maken en deze met gips afgieten. Na afloop van de dag kreeg men het spoor in de gipsvorm mee naar huis.
Het leren van snelle en sterke knopen in touw leggen, werd fanatiek uitgetest door de kinderen. Sterke vaders en moeders gingen de knopen soms uittesten.
Alle kinderen doorstonden de knooptest met glans.

Tijd om hoe om te gaan met een kompas en morse seinen zijn natuurlijk ook belangrijke zaken voor het geval je in het bos verdwaald. Gelukkig valt dat in Bakkeveen wel mee. Maar de technieken om met deze instrumenten om te gaan
werden gretig ter harte genomen door de kinderen. Er zal vast menig kompas op een verlanglijstje komen te staan.

Als grote uitzondering stond Natuurmonumenten deze dag toe om hutten in het bos te bouwen. Er werd driftig gesleept met takken en er is bijna een heel huttendorp achter de slotplaats verrezen.
De mensen van Natuurmonumenten zullen dat deze week allemaal weer netjes opruimen.
Als je eens in het bos over een sloot moet, kan een indianenbrug erg handig zijn.
Welnu, deze dag was er volop de gelegenheid te oefenen droog over de sloot te komen, slecht één deelnemer ging met een paar natte moddervoeten huiswaarts.

Na een dergelijke avontuurlijke tocht kon men de maag vullen met eigen te bakken brood.
Eerst moest je dan met vuursteen een vuurtje maken om te kunnen bakken.
Dat viel voor veel kinderen niet mee. Gelukkig hielpen daar de vrijwilligers van Natuurmonumenten een handje bij, zodat het brooddeeg, aan een stok geprikt,
toch in een overheerlijk broodje veranderde.
Na een leerzame dag kon de reis naar huis dan ook met een voldaan gevoel ingezet worden. Op Bakkeveen n.l. kunt u foto’s van deze dag bekijken.
25 september a.s. staat er weer een leuke kinderactiviteit bij de Slotplaats op het programma. Dan komen de heksen aan bod!!!!!!!!!
Kijk voor meer en andere activiteiten op Natuurmonumenten.nl

 

 

Geplaatst in: Slotplaats

Geef een reactie