vlooienmarkt 07 mei 2011

Dat het mooi weer zou worden daar hebben we ons niet zo druk over gemaakt maar dat het zo druk zou worden daar hebben we ons vandaag wel even druk moeten maken. Man, man, wat een drukte.

De organisatie had te kampen met minder ruimte dan normaal gesproken en juist een overweldigende toeloop van standhouders en bezoekers (voorjaar, mooi weer en vakantieweek). Een deel van de parkeerweilanden kon deze markt nog niet gebruikt worden, waardoor parkeerders en standhouders het gezamenlijk met minder oppervlakte moesten doen. Het lijkt erop dat vanaf volgende week de beschikbaarheid weer is zoals vorig jaar. Her en der heeft dat zeer waarschijnlijk wat overlast opgeleverd, waarschijnlijk blijft dat dit jaar tot deze ene markt beperkt.
Maar als de dag dan voorbij is dan kun je toch weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement (en ook voor de sportverenigingen).

even een paar cijfers:

Allereerst de weercijfers: Om 06.00 uur was het 8 graden en in de loop van de morgen steeg het kwik naar zo’n 25 graden. De vochtigheid was laag (van 80 naar 40%), maar het waaide wel aardig. Dit had tot gevolg dat het (vooral in de schaduw) erg lang duurde eer men in de gaten had dat het toch wel mooi weer was.

Het parkeren: P1 en P2 zaten om 9:30 uur al vol. P3 kon niet gebruikt worden want het gras gaat er volgende week af en dan kun je er eerst geen auto’s overheen hebben natuurlijk. Ook P1 moest (door de grote standhouderopkomst) voor een deel opgeofferd worden. Dit alles had tot gevolg dat er elders geparkeerd werd. Naar schatting zijn er langs de weg op naar Allardsoog enkele honderden geparkeerd en ook in de straten in het dorp stonden vele “vreemde” auto’s. Wel zijn daar bij alle “vreemde” parkeerders briefjes uitgedeeld om te wijzen op de parkeerterreinen.

Standhouders: 465 standhouders een nieuw record. Het zijn er namelijk 70 meer dan het recordaantal van 395 tijdens de markt van juni 2010. Om 6:30 uur stond de Mjumsterwei nog helemaal vol met standhouders die (nog) geen plaats hadden. Dus heeft men toch maar besloten om ook stands langs de scholen te plaatsen (wat eigenlijk niet de bedoeling is). Zoals eerder vermeld is een deel van P1 ook gebruikt en er is een nieuw stuk gecreeerd M3: de groenstrook/zandweg in de landerijen tussen P1 en P3. Dat leverde ’s morgens een mooi plaatje op. Toen dat ook allemaal vol was moesten er nog een 30 tot 40 standhouders teleurgesteld huiswaards gestuurd worden, want er was gewoonweg geen plaats meer. 

*** Wel moet volgens de organisatie de standhouders een compliment gegeven worden: er is na het verlaten van het marktterrein (na 13.00 uur) maar weinig troep blijven liggen ***

Volgens de vlooienmarktcommissie: ondanks de incidentele stress een zeer  geslaagde dag en de volgende markten weer voldoende ruimte buiten de bebouwde kom. 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2011

4 reacties op “vlooienmarkt 07 mei 2011

 1. - Romke - zegt:

  Jacob & Dieuwkje, altijd leuk, bedankt!

 2. Dirry zegt:

  Weer een leuk fotoverslag van de vlooienmarkt!
  Ik heb wel een vraagje: Waarom kregen de auto’s die in straten stonden geparkeerd, ditmaal een briefje onder de ruitenwissers, waarop hen werd verzocht de dorpsbewoners geen overlast te bezorgen met het parkeren van hu auto’s? Men werd erop gewezen om op de aangewezen parkeerterreinnen voor 1 euro te gaan parkeren. Maar er was toch immers geen plaats?

 3. Jan van Dalen zegt:

  Dirry, helemaal gelijk. Maar omdat het briefje pas voor de volgende markten kan helpen, komt het goed. Want dan hebben we alle terreinen weer tot onze beschikking. We wilden het briefje verspreiden eerst nog stoppen, maar bij nader inzien maar door laten gaan.

 4. J.P & M zegt:

  We stonden er voor de eerste keer en wat een ervaring.
  Top weer, leuke en mooie brocante spullen, gezellig publiek, goeie sfeer!
  Tot de volgende keer.
  Leuke reportage met foto’s van de markt!

Geef een reactie