Oegandees kinderkoor op obs De Oanrin

O.B.S. De Oanrin

Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda

geeft een concert op donderdag 9 juni vanaf 14.30 uur voor leerlingen, ouders en belangstellenden.

Het Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda is in Nederland van 10 mei t/m 30 juni. De Oegandese kinderen, van 8 tot 14 jaar, zingen voor hun eigen toekomst en de toekomst van leeftijdsgenootjes thuis. Het kinderkoor is afkomstig van de Kidsgear Primary school in Bukomansimbi, een school die een thuis biedt aan wees- en kansarme kinderen in Oeganda.

De school werd in 2006 opgericht door de Nederlandse stichting UP4S. “Er is financiële steun nodig om te zorgen dat de kinderen te eten krijgen, onderwijs en huisvesting te bieden.

In 2009 heeft het kinderkoor een tournee door Nederland gemaakt om de stichting naamsbekendheid te geven en sponsors te werven voor de basisschool. Op dit moment worden 60 weeskinderen volledig door de stichting onderhouden. Dit is mogelijk met sponsors en donaties. Daarnaast krijgen 240 leerlingen uit het dorp en nabije omgeving les op Kidsgear Primary School. Mede door de tournee van 2009 heeft de stichting in 2010 een middelbare school kunnen bouwen. Vanwege dit grote succes is besloten om het Oegandese koor in 2011 weer naar Nederland te laten overkomen. Het kinderkoor treedt op in scholen, kerken en clubs.

De opbrengst van dit tournee zal deze keer gaan naar de bouw en inrichting van extra lokalen voor de middelbare school waar de kinderen praktische (ambachtelijke) vakken kunnen volgen, zoals timmeren, metselen, naaien enz.

Op donderdag 9 juni komt het kinderkoor op de Oanrin.

  • Vanaf 13.00 zullen zij optreden voor de leerlingen en ouders.
  • Vanaf 13.45 tot 14.30 organiseren zij verschillende workshoprondes in de groepen 1 t/m 8.
  • Vanaf 14.30 geven zij een slotconcert voor de leerlingen, ouders en belangstellenden.
  • Daarnaast krijgen de leerlingen en ouders de gelegenheid om handgemaakte spulletjes te kopen op de Afrikaanse markt.

U bent als belangstellende van harte welkom bij het concert van 14.30 uur en op de Afrikaanse markt. Met dit alles steunt u de stichting UP4S.

Hopelijk komt u met ons meegenieten van de Afrikaanse cultuur en zien wij u op donderdagmiddag 9 juni a.s. op school.

Met vriendelijke groet van het team van obs de Oanrin.

Meer info: www.up4s.nl

Promotiefilmpje:

 

 

 

 

Geplaatst in: Voorzieningen

Geef een reactie