Lammetjesdag in Allardsoog !

Lammetjesdag in Allardsoog

Hieronder een foto-impressie van de jaarlijkse lammetjesdag in Alalrdsoog van ’t Fryske Gea. De foto’s zijn gemaakt door Evert Wilstra.

Het was een stralende zomerdag met temperaturen boven de 25 graden. Daardoor waren er misschien iets minder bezoekers dan voorgaande jaren, maar toch was het gezellig druk.

De oorspronkelijke uitnodging staan hieronder:

Het voorjaar is volop begonnen! Het is weer tijd voor de jaarlijkse Lammetjesdag van It Fryske Gea. Een ideale mogelijkheid om met het hele gezin deel te nemen aan de vele activiteiten, lekker te genieten van de natuur én de pasgeboren lammetjes. Iedereen is van harte welkom op zondag 8 mei tussen 12.00 en 16.00 uur. Locatie is de schaapskooi te Bakkeveen. U dient te parkeren bij Nieuw Allardsoog.

Kom op kraamvisite!
Elk jaar worden in de schaapskooi tientallen lammetjes geboren. Tijdens de lammetjesdag staan de Drentse Heideschapen en hun pasgeboren lammetjes centraal. Er valt veel te beleven.
Naast een spannende wedstrijd schapen drijven, zullen ook demonstraties schapenscheren en wol spinnen te zien zijn. Voor de mensen, die van de natuur in natuurgebied het Mandefjild willen genieten, worden diverse wandelexcursies aangeboden. De jeugd kan zich verheugen op boomklimmen, broodjesbakken, schminken, ponyrijden, knutselen, leuke spelletjes en de lammetjes, die geaaid mogen worden. Verder zal een toneelgezelschap een animerend theaterstuk opvoeren. Tot slot zal er de hele middag sfeervolle live muziek te horen zijn en is ook de ijscoman aanwezig. Kortom, een dag voor het hele gezin om niet te missen!

Drentse heideschapen
Op de Heide fan Allardseach grazen Drentse heideschapen en Exmoorpony’s. De grote grazers helpen It Fryske Gea bij het beheer. De dieren zorgen ervoor dat de heide niet verdwijnt door gras en jonge bomen tussen de heide te begrazen. Zo krijgt de heide de kans om elk jaar weer haar kleurenpracht te laten zien en worden bijzondere dier- en plantensoorten behouden. Ieder voorjaar worden er weer veel lammetjes geboren. Bij de schaapkooi zijn al meer dan honderd lammetjes geboren. Een leuke reden om een bezoekje aan de schaapskooi te brengen!

Activiteiten

 • Lammetjes aaien
 • Schapen scheren
 • Wedstrijd schapendrijven
 • Theaterstuk ‘de rijdende rechter’
 • Boomklimmen
 • Broodjes bakken
 • Schminken en knutselen
   
Geplaatst in: t Fryske Gea

5 reacties op “Lammetjesdag in Allardsoog !

 1. Arjan zegt:

  Mag moeder dan ook mee?

 2. Rinkelponge zegt:

  Beste mensen,
  aanstaande zondag zal ik mijn plannen voor de herinrichting van het Mndefjild bekend maken. Zo als de situatie nu is kan het niet blijven. De hele boel verrommeld en is nodig aan een flinke up-grate toe. De lammetjesdag bij het Fryske gea lijkt mij daarvoor een geschikt moment met als reden dat daar veel mensen op af komen en ik daar denk vele medestanders aan te treffen.Ik hoop wel dat het Fryske gea er aan mee wil werken maar ik denk dat dat wel los zal lopen want wij hebben zowat de zelfde invulling van het terrein in gedachten.
  Om half twee zal ik mijn plannen bekend maken en bij voldoende belangstelling om half vier nog een keer.

  Rinklelponge

  Rinkelponge projectontwikkeling
  Earne

 3. Fryske Geart zegt:

  Minsken traapje der net yn!!

  Dat de heer Rinkelponge de lammetjesdag “uitgezocht” heeft om zijn plannen uit de doeken te doen is niet een idee van hem.
  Ik, Fryske Geart, ben tegen al die “mooie” plannen van de heer Rinkelponge en heb DE RIDENDE RJOCHTER bereid gevonden een oordeel over deze kwestie te vellen.
  Dat zal gebeuren tijdens een zitting op de welbekende Lammetjesdag bij de Schaapskooi nabij Allardsoog. Een mooi gebied met heide en bos. Waar een ieder van moet kunnen blijven genieten ……..
  Komt daarom allen op 08 mei naar de Schaapskooi om een protest stem te laten horen tegen de plannen van deze niets ontziende projectontwikkelaar.

  Lit IT MANDEFJILD sa bliuwe as it no is

 4. Rinkelponge zegt:

  Fryske Geart,

  Met mijn plannen is niets mis. Ik heb het beste voor met het manneveld en de omgeving van Bakkeveen. Ik ben bereid de werkgelegenheid in Bakkeveen te versterken. Maar dat jij de rijdende rechter er bij moet halen? Dat is geheel voor jou eigen rekening, met mijn plannen zal hij zeker geen problemen hebben. Ik ben er klaar voor.

  Rinkelponge
  Project ontwikkeling

  Earne

 5. Fryske Geart zegt:

  Met uw plannen is in principe ook niets mis. Maar het is het goede plan op de verkeerde plaats. Een mooi stuk open veld waar de schaapskudde, samen met de Exmoorpony’s vrij op kunnen ronddolen moet je niet gaan bebouwen met een paar ranches a la Dallas. Ook zou dat gaan betekenen dat er maar een paar mensen van dit mooie gebied kunnen genieten. Mijn uitgangspunt is juist dat IEDEREEN van dit gebied kan genieten.

  Bekijk de foto’s hierboven nu eens, alleen maar lachende gezichten, dat wil je toch niet kwijtraken.
  En wat die wergelegenheid betreft, dat is natuurlijk maar voor korte duur want als het plan eenmaal is uitgevoerd gaan al die werkers weer ergens anders naar toe.
  Nee dan gewoon de lange termijnplanning en een mooi natuurgebied toegankelijk houden voor het publiek.

  we gaan het meemaken op 08 mei tijdens de Lammetjesdag.
  KOMT ALLEN en steun de LAMMETJES want die moeten wel een plek hebben om te dartelen NU en LATER.

Geef een reactie