Impressie Open Dag Bessenboerderij

Tijdens de open dag op het bedrijf van Hans en Klaartje van Wijk begon het al voor 10 uur binnen te druppelen. Veel boeren waren de vroege vogels, de burgers kwamen iets later op gang.
Dus rond de middag begon het echt druk te worden.
Boer Hans vertelde over de koeien en de melkrobot. Boerin Klaartje ging verder met de rondleiding bij de bessenplantage.
De Dunsjongers traden twee maal op in de prachtige tenues nadat wethouder Wietze Kooistra de officiële opening had verricht rond de klok van half twee. Ook was de loterij van de Vrouwen van Nu een succes.

De koeien trokken zich gelukkig niet al te veel aan van al die belangstelling, en namen de aaien over de kop tussen een hap gras graag in ontvangst. Ook de bedrijven die zich presenteerden mochten op voldoende belangstelling rekening.

Er waren veel streekproducenten, die ook op de Friese Streekmarkt in Oldeberkoop staan, elke eerste zaterdag van de maand.

De reacties op de open dag waren divers, zo lazen we in het gastenboek: “Koe 7535 was de mooiste, die leek op oma, het was leuk vandaag.” en “Heel veel te zien en te proeven! Geweldige sfeer, alle goeds” en “Super, wat een actie!! Proficiat!” en de mooiste: “Wij zijn trots op onze boeren. Bedankt.” Kortom iedereen was erg enthousiast en de opkomst van de mensen was dan ook overweldigend.

Op deze winderige maar Zonnige zondag hebben tussen de 1500 en 2000 mensen deze bijzondere boerderij met koeien, akkerbouw, bessen en de boerderijwinkel bezocht.

Hans en Klaartje van Wijk hopen dat de mensen de rest van het jaar, en vooral als de verse bessen er weer zijn, ook nog eens langs zullen komen in de winkel. Maar kijken terug op een zeer geslaagde open dag.

Hieronder enkele foto’s van Willeke Barels


 

Geplaatst in: Dienstverlening

Geef een reactie