Buitenbrand Mjumster Wei 16

Om 19:38 kwam er een melding bij de meldkamer binnen van een buitenbrand aan de Mjumster Wei 16. Op de zandvlakte in Bakkeveen hadden jongelui een kampvuurtje gemaakt, deze is door brandweer geblust.
 

Melding: P 2 Buitenbrand MJUMSTER WEI 16 BAKKEVEEN Inzet 026933
Regio: FRI Regio 2 – Friesland
Urgentie:  MIDDEL

Commandant Opsterland
Blusgroep Ureterp
Commando Beetsterzwaag
Monitorcode Brandweer Friesland

 

van www.politie.nl

Bakkeveen • De politie heeft zondagavond twee jongeren een bekeuring gegeven voor overtreding van het rook- en stookverbod.

Surveillerende agenten kregen een melding van een brandje op de zandvlakte nabij de bossen aan de Mjumster Wei. De brandweer kwam ook ter plaatse. Door de aanhoudende droogte zijn de hulpdiensten extra alert als het gaat om branden in de natuur. Toen de agenten arriveerden waren de veroorzakers nog aanwezig. Enkele jongeren hadden takken in brand gestoken. De brandweer bluste het vuur. Vervolgens kregen twee jongeren een bekeuring voor overtreding van het rook- en stookverbod. Dit verbod is eind april afgevaardigd door de gemeente Opsterland vanwege de aanhoudende droogte en geldt voor alle Opsterlandse bossen, heide- en natuurgebieden.
 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

2 reacties op “Buitenbrand Mjumster Wei 16

  1. inwoner zegt:

    Wat een ontzettend lompe, achterlijke jongeren zijn dat geweest zeg! één ding dat zeker is, is dat ze vrij hersenloos zijn!

  2. ouweukkel zegt:

    hay ouwe vriend jeffrey…..had je weer wiet geblowd en kreeg je honger…..wat een ramp……ik zag het in engeland op de bbc……dat is wat niet meer doen hoor…

Geef een reactie