Zondag Benefietconcert voor Haiti

Benefiet concert voor Haïti

Zoals er bij de meesten in ons dorp wel bekend is, is er dit jaar een groep actief voor de huizenbouw in Haïti. Een van de deelnemers, n.l. Hedwig Roozen, zingt al jaren in een algemeen gemengd koor in Leek.

Het leek mij een mooie gelegenheid om mijn koor naar Bakkeveen te halen en hier een mooi optreden te verzorgen: een benefietconcert voor Haïti. Het koor waarin ik zing is een algemeen gemengd zangkoor van ongeveer 50 leden. We zingen altijd 4-stemmig en ons repertoire gaat van Bach tot Beatles.

Sinds 2004 is Ronald Kedra onze dirigent, en op uitvoeringen en concerten worden we op de piano begeleidt door zijn vrouw Olga Karelova . Ze komen beide uit de Oekraïne. Ze zijn beiden afgestudeerd aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen en in 2006 haalden ze de titel “Master of Music” aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.inbetween-leek.nl

Buiten ons koor om is er nog een duo bereid om een aantal intermezzo´s te verzorgen. Het gaat om Dineke Zijlstra, zij speelt fluit, en wordt begeleid door haar pianiste Sjoukje van der Velde.

Dineke heeft fluit gestudeerd aan diverse conservatoria in Nederland, gaf jarenlang les in Groningen en Drachten en speelde in diverse orkesten en ensembles, sinds ze in Bakkeveen woont vormt ze een duo met Sjoukje van der Velde.

Sjoukje studeerde aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden. Ze heeft jarenlang een lespraktijk gehad en begeleidt momenteel verschillende koren en solisten. Verder zingt ze in het koor van het Noord Nederlands Orkest en in het Leeuwarder kamerkoor.

Deze middag doen we een greep uit ons jaarlijkse concert met het thema “van Opera tot Musical”.
De intermezzo´s bestaan uit klassieke stukken, welke goed bij ons thema passen.

Voor dit Benefiet – concert wordt geen entree gevraagd, wel is er na afloop een collecte voor een vrijwillige bijdrage. Ook is er een pauze waarin gelegenheid is voor een kopje thee of koffie.

U bent van harte welkom en op deze manier steunt u ons Haïti-project.
 

Gererf. Kerk: De Mande
Zondag 3 april
15:30 – 17:30 uur
Toegang gratis

 

 

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie