Nog enkele kaarten voor Amerikaanse folk-countrytopper in De Slotplaats

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met De Slotplaats

Beste muziekvrienden,

Het is alweer een poosje geleden dat jullie een aankondiging hebben gezien van ons Muziekpodium. De reden hiervan was eigenlijk erg plezierig: de eerste 3 concerten van het jaar 2011 (Tim Knol, Brad Mehldau & Fleurine, en Gerard van Maasakkers) waren stuk voor stuk uitverkocht nog voordat de aankondiging de deur uit zou gaan. En om jullie lekker te maken met een aankondiging voor een reeds uitverkocht concert leek ons niet netjes.

Maar goed, binnenkort hebben we weer iets moois waar nog wel kaarten voor beschikbaar zijn: de Amerikaanse singer / songwriter Gretchen Peters. Een prachtige zangeres in de Folk / Country traditie.

Gretchen begon als schrijver van songs voor andere muzikanten. Na een aantal zeer goed ontvangen nummers werd “Independance Day” in 1995 genomineerd voor een Grammy Award voor Song of the Year. Hierna ontstond de drang om haar nummers ook zelf ten gehore te brengen. En dat groeide uit tot een doorslaand succes. Intussen staat Peters alweer ruim 15 jaar op het podium en weet ze met elk optreden het publiek te raken met haar hemelse stem en mix van folk-pop liedjes. We zijn 8 CD’s en twee Grammy nominaties verder, en Gretchen is een grote naam in de Folk / Country scene.

Tijdens het concert op 18 maart wordt Gretchen begeleid op keyboards en accordeon door haar kersverse echtgenoot Barry Walsh. Wij zijn er van overtuigd dat ze voor een prachtige, aangrijpende muziekavond gaat zorgen. De voorverkoop is prima verlopen, maar er zijn nog enkele kaarten.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie over Gretchen Peters, of checken wat voor soort muziek het is, klik dan hier.

Reserveren kan direct via deze link of via onze website (geef even aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen).

Vrijdag 18 maart: Gretchen Peters
Zaal open om 19.30 uur,
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 15,00 p.p. Ca. 90 plaatsen, en vol = vol
 

Gretchen Peters
Gretchen Peters behoort tot de absolute top in haar genre, en heeft in de loop der jaren als songwriter al twee nominaties voor een Grammy Award (internationaal gezien als dé belangrijkste onderscheiding in de muziekwereld) in de wacht gesleept.

Geboren in New York, en opgegroeid in Boulder, Colorado, besloot ze eind jaren ’80 haar geluk te gaan zoeken in Nashville, Tennessee. Ze startte als songwriter, en bouwde in die hoedanigheid in hoog tempo een grote staat van dienst op; haar hitcomposities voor diverse artiesten getuigen daarvan.

Eigenlijk vond ze vanaf het begin dat liedjes schrijven, én zelf zingen, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met haar eigen eerste CD “The Secret Of Life” in 1996 bewees ze overduidelijk zelf de liedjes minstens zo mooi te kunnen uitvoeren. Vier jaar later verscheen haar tweede, titelloze, CD met enkele ontroerende ballads. Pas in 2004 werd het productietempo wat opgevoerd. In dat jaar verschenen de live CD “Trio” en later de CD “Halcyon”.

Haar album “Burnt Toast & Offerings” uit 2007 is een absoluut meesterwerk en wordt door velen gezien als een van de allermooiste singer-songwriterplaten van het vorige decennium. In alle nummers voel je dat Gretchen Peters eindelijk dat magische beetje extra heeft gevonden dat de groten scheidt van de goeden; deze CD is gewoonweg fantastisch, schitterend gezongen en emotioneel diepgravend. In december 2008 verscheen haar prachtige kerst-CD “Northern Lights” met diverse aangrijpende eigen songs. Ook op de in 2009 uitgebrachte CD “One To The Heart, One To The Head”, in samenwerking met Tom Russell, staan weer heel veel mooie en pakkende muziekpareltjes.

Gretchen Peters gaat zorgen voor een mooie, sfeervolle avond van de 18e maart in De Slotplaats. Zorg dat je erbij bent!

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2011 tot aan de zomer:
18 maart Gretchen Peters
1 april Malcolm Holcombe
8 mei Kelly Joe Phelps & Corinne West

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten.

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie