Bakkeveenster winnaar Koopplein Opsterland

Prijswinnaars Koopplein Opsterland

Wy hjitte Jo van herte wolkom op it nije hannelsplak foar twaddehânsk en nij guod yn jo eigen wenplak. Jo kinne hjir gratis en fluch jo spul keapje en ferkeapje. Besykje it no!

Sinds kort is in de gemeente Opsterland een eigen Koopplein actief. Dit is een lokale digitale handelsplaats op internet waarop inwoners spullen kunnen aan- en verkopen.
Voor Friesland zijn er 18 Kooppleinen ingedeeld, waarbij rekening is gehouden met de grootte van gemeenten, logische koppelingen van bepaalde plaatsen of gemeentelijke herindelingen. Ieder Koopplein is lokaal gericht: alleen de eigen inwoners mogen rubrieksadvertenties plaatsen. Dat wordt gecontroleerd met een postcodefilter. Het plaatsen van advertenties is gratis; ongeacht het aantal, de rubriek waarin wordt geplaatst en de waarde van de te verkopen goederen.

Prijzenfestival
Koopplein Opsterland heeft de prijzen van haar eerste prijzenfestival inmiddels uitgereikt. Iedereen die tot en met 28 februari een gratis advertentie had gezet deed automatisch mee. De heer Welvering uit Bakkeveen, mevrouw Brouwer-Postma uit Gorredijk en de heer van der Molen uit Gorredijk hebben allemaal een straatje staatsloten gewonnen. De eerstvolgende trekking van de staatsloterij is op 10 maart en laat dan nou net ook de verjaardag van de heer van der Molen zijn. Wie weet volgt er voor hem nog een leuk verjaardagscadeau? De hoofdprijs van dit prijzenfestival, een draadloze printer, is gewonnen door de heer Postma uit Ureterp.

Er staan alweer nieuwe acties voor de gebruikers van Koopplein Opsterland in de planning. Met die acties zal ook zo veel mogelijk het lokale aspect van de website worden benadrukt. Daardoor blijft het voor iedereen leuk om te adverteren.

Over Koopplein
Koopplein.nl is een netwerk van lokale handelsplaatsen. Het idee is ontstaan op Texel. Daar werd in 2005 een zeer succesvolle pilot gehouden, waarna in 2007 landelijke uitrol volgde. Ook de Waddeneilanden werden toen online gezet. Met name Amelanders maken veel gebruik van hun eigen Koopplein. Daar wordt veelvuldig gehandeld via Koopplein Ameland. Voor heel Friesland en de rest van Nederland worden nog diverse licentienemers gezocht, die zelfstandig hun eigen Koopplein beheren.
 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

Geef een reactie