World Servants activiteiten

Beste dorpsgenoten,

Al een paar jaar is World Servants in Bakkeveen actief en zijn er de afgelopen 4 jaar groepen naar Ecuador, Dominicaanse Republiek, Jamaica en Ghana geweest. Een hele ervaring en elk jaar weer een groot succes met de verschillende acties in Bakkeveen. Op de oproep om dit jaar weer mee te gaan met een project van World Servants is er geen reactie binnengekomen.

Toch zijn wij, Kiertje Flapper en Janmartin Rinsema, gevraagd door Eduard Haveman uit Diever om mee te gaan met een project van een partner organisatie van World Servants. Die organisatie heet BHM en is werkzaam in Haïti.

Eduard is afgelopen zomer met World Servants mee geweest op project naar Haïti. Hieronder zijn persoonlijke verhaal:
Dit jaar hebben we als World Servants groep geholpen met het opbouwen van drie klas lokalen, deze lokalen waren tegen de kerk aangebouwd. Deze school en kerk staan in het dorp Griffin, dit dorp ligt in de bergen achter Port au- Prince.
Er stonden in deze streek 92 huizen, meest boeren gezinnen, van de 92 zijn door de aardbeving 90 huizen ingestort, de mensen wonen nu onder de blikken golfplaten van wat over was van hun huis. Hier wonen ze nu met het hele gezin in. De eerste dag dat we in het dorp waren, gingen we bij deze mensen op bezoek, in het groepje waar ik in zat zijn we bij drie gezinnen op bezoek geweest, bij alle huizen was het zelfde beeld. De schone betonvloer waar het huis opgebouwd was, alle stenen van het huis waren opgestapeld en naast de betonvloer hadden ze het blikken hutje waar ze in wonen weer opgebouwd.
De mogelijkheden die de mensen daar hebben, hadden ze al benut, de oude woning opgeruimd en een hutje gebouwd, maar geld om hun huis weer op te bouwen hebben ze niet. ( ter informatie, in dit dorp hebben ze zelfs geen elektra en stromend water)
Dit beeld van zo’n gezin in een hutje heeft erg veel indruk op mij gemaakt. Ik dacht hier moeten we wat voor doen.

World Servants had echter aankomende zomer niet weer een project in dat dorpje maar zij verwezen Eduard door naar BHM hun partnerorganisatie.
Uiteindelijk is er nu een groep van 6 personen die BHM zal helpen met het opbouwen van 1 of 2 huizen, we werken samen met Haitiaanse bouwvakkers. De reis zal zijn van 22 juli tot 6 augustus.

Graag willen we jullie hulp weer inschakelen en zullen er weer verschillende acties worden georganiseerd om het geld in te zamelen om zo 1 en hopelijk 2 huisjes te kunnen bouwen. De kostprijs van een huisje is geschat op € 3000,–.

De volgende acties worden in ieder geval gehouden:
• Kerst sing-inn op 18 december in de Mande
• Koek en zopie stand bij de kerstwandeling op tweede kerstdag
• Potgrond en aardappels in het nieuwe jaar
• Doorlopende acties zoals kaarten en pepermunt.

We hopen dat we weer op jullie mogen rekenen!
JanMartin en Kiertje
 

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie