Muziekpodium Bakkeveen slaat dubbelslag in januari!

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met De Slotplaats

Beste muziekvrienden,

Het jaar 2010 is bijna ten einde, en is geweldig verlopen voor het Muziekpodium Bakkeveen. We hebben fantastische muzikale hoogtepunten gehad. Meestal een volle bak, hoge kwaliteit artiesten van internationale allure, prachtige kleinschalige concerten, leuke contacten tussen de bezoekers onderling, én met de artiesten, lekker sfeertje ook in de pauzes en na afloop. Kortom: een prima jaar.

Langs deze weg een korte terugblik, en een aanmoediging aan de Bakkeveenster dorpsgenoten om ook eens langs te komen!

Eigenlijk kun je geen concerten noemen zonder andere tekort te doen. Tenor Dave Tate trapte af in januari, met zijn beeldschone vrouw Victoria Lagerström. Blues Culture bracht een avond vol spetterende blues. De virtuozen Three of a Kind speelden met hun gitaren de pannen van het Slotplaatsdak. Krista Detor trad voor de tweede keer op, en gaf weer een bijzonder concert begeleid door Dave Webb. Daarna de Oostenrijkse Tukker Hans Theesink met nationale blues van internationale klasse. Ad Vanderveen zette vervolgens De Schaapskooi op z’n kop met The O’Neils. Na de zomer volgden nog Eric Taylor, Peter Broderick, Greg Trooper en The Pines.

Ook 2011 belooft veel goeds. We starten op 8 januari met niemand minder dan Edison winnaar (‘Beste Nieuwkomer’) Tim Knol. Een week later ontvangen we de Nederlandse zangeres Fleurine, begeleid door haar echtgenoot Brad Mehldau. Laatstgenoemde wordt door insiders gezien als ’s werelds grootste jazzpianist van dit moment. Voor beide concerten zijn in hoog tempo alle toegangskaarten verkocht. In februari komt Gerard van Maasakkers optreden. Ook voor dit concert verloopt de kaartverkoop zeer voorspoedig.

Voor de zomer ontvangen we nog Gretchen Peters, Malcolm Holcombe en Kelly Joe Phelps met Corinne West. Dit laatste concert wordt conform traditie georganiseerd in De Schaapskooi van It Fryske Gea.

Kijk voor meer informatie eens op onze website www.muziekpodiumbakkeveen.nl.

Ondanks de treurige plannen van het nieuwe kabinet om dit soort cultuuruitingen flink terug te snoeien, blijkt dat er veel belangstelling is voor deze kleinschalige luisterconcerten in niet-commerciële muziekstromingen. Wij hopen dat het publiek net zo enthousiast blijft, en dat ook de Bakkeveners de weg naar ons Podium blijven vinden!

Programma Muziekpodium Bakkeveen eerste helft 2011:
8 januari    Tim Knol (uitverkocht)
15 januari   Brad Mehldau & Fleurine (uitverkocht)
11 februari  Gerard van Maasakkers (bijna uitverkocht)
18 maart    Gretchen Peters
1 april        Malcolm Holcombe
8 mei         Kelly Joe Phelps & Corinne West (in De Schaapskooi)

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten.

 

Geplaatst in: Muziekpodium

1 reactie op “Muziekpodium Bakkeveen slaat dubbelslag in januari!

  1. doede bleeker zegt:

    As ik ken kom ik 18 maart bij Gretchen Peters.Prachtige stem,zeker in duet met Tom Russell

Geef een reactie