Kredo: indrukwekkend kroegtoneel in De Brink

Donderdagavond 23 december 2010
het laatste van een serie van 4 optredens in De Brink:
het theaterstuk Kredo.
Aanvang 20 uur.

Hieronder de impressie van afgelopen voorjaar, april.

Donderdagavond 1 april was in een uitverkocht eetcafé De Brink de eerste van 4 opvoeringen van het theaterstuk “Kredo”. Kredo is de opvolger van het succesvol kroegentheaterstuk “Katarsis” wat, na 170 voorstellingen, op 20 juni 2009 voor het laatst werd gespeeld. Klik hier voor impressie.

Het verhaal speelt zich weer af in de kroeg. De thematiek van het stuk is het hedendaagse platteland in verhouding tot het mensdom. Wat zijn de consequenties van de veranderingen, die in snel tempo over de plattelandsbewoners heen komen?

Ziekte en zorg zijn twee belangrijke zaken in een mensenleven. In het theaterstuk Kredo blijkt wat dit betekend voor Pytsje, de vissersvrouw uit Paesens. Rudmer, alias Rudy C., raakt compleet de weg kwijt, nadat hij een zware boodschap te verwerken krijgt.

Emeritus predikant Ds. (H.H.) Strikwerda is de grote raadsheer voor de industrialisering van de zorg. In zijn vrije tijd schrijf hij toneelstukken. “Werom yn Siddeburen” is het stuk wat hij in café De Bûnte Bok voor het voetlicht wil brengen. Met hulp van diva Bianca van Slageringen, die tijdelijk in het dorp is komen wonen, moet dit stuk een groot succes worden.

Spelers: Anke Bijlsma en Gerrit Haakma; Schrijver: Gerrit Breteler; Regie: Joop Wittermans.

De volgende data in De Brink zijn de donderdagen 20 mei (vlak voor Pinksteren), 23 september en 23 december. Er kunnen per keer ca 80 toeschouwers in de zaal.

 

Geplaatst in: Gewoon De Brink

1 reactie op “Kredo: indrukwekkend kroegtoneel in De Brink

  1. Jacob zegt:

    monsterachtig toanielspul wurd delset yn’e kroeg. Sjoch dat jim der kaarten foar krije want jim witte net wat jim misse. Foaral fan it gek wurden fan’e dumny en it wiere wurd fan Pytsje oan it ein rint jin de grize oer de grouwe. GJIN DER HINNE

Geef een reactie