Gezocht: “computer zonder monitor” …..

Gezocht: Computer zonder monitor

Afgelopen donderdagmiddag stond onze buurvrouw voor de deur. Tot mijn grote verbazing vroeg ze of wij wel wisten dat er een monitor in onze achtertuin lag!

Ik zal de achtertuin voor de duidelijkheid even schetsen. Het is zowat in het vierkant gesitueerd, met links in de hoek een grote laurier, en een hek tegen de achterkant. Achter de tuin loopt een steegje. Wij hebben verder geen zicht op wie er door het steegje lopen, ook wel privacy genoemd.

Blijkbaar was iemand zijn monitor defect (denken wij dan) en was diegene te lui om deze zelf naar het stort te brengen aangezien het dan ook nog geld kost. Dus maar een stukje gaan wandelen (met de monitor), door het steegje liep, en dacht; hier gooi ik hem over het hek, bij een ander in de achtertuin. “Ben ik er van af en het kost me niks.” Nu is het niet de eerste keer dat zoiets gebeurde, eerder heeft er ook al eens een stapel folders/kranten in dezelfde achtertuin gelegen.
Wellicht dezelfde dader??

Waar is het fatsoen gebleven van deze persoon? Het is ronduit schandalig en asociaal dat dit gebeurt! Eerst een stapel folders/kranten, nu een monitor, wat is het volgende?? Zal een mooie boel worden als iedereen zo gaat doen.

Tegen de dader wil ik het volgende zeggen: wij willen geen excuus, bedenk voortaan liever bij jezelf wat jij er van zou vinden als er rotzooi van een ander in jouw achtertuin gedumpt wordt! En is het nou zo’n grote moeite om het naar de stort te brengen? Daar waar het tenminste wel hoort te liggen!

Voor de bewoners van Bakkeveen: hou je achtertuin in de gaten, wij zullen vast niet de enigen of de laatste zijn!
Buurvrouw; nogmaals bedankt voor het melden van dit schandaal!

Een boze buurtbewoonster van de Finnekamp
 

Geplaatst in: Oproepen

9 reacties op “Gezocht: “computer zonder monitor” …..

 1. Freek zegt:

  Het afvoeren van wit- en bruingoed kost niks in Gorredijk, het nadeel is alleen dat je een uur onderweg bent heen en terug.

 2. Annamarie zegt:

  Het moet niet gekker worden…..

 3. Truus zegt:

  A sociaal geschreven met een grote A

 4. Joris zegt:

  Misschien een idee om zulke futiliteiten te delen met de buurvrouw, hooguit met de straat. Maar laat het hele dorp er a.u.b buiten. Ik wordt hier zo moe van. Misschien een idee voor de webmasters om zich af te vragen welk nieuws een wezenlijke bijdrage levert aan de informatiebehoefte van de Bakkeveners.

 5. patrick zegt:

  @Joris Als je het allemaal beter weet dan stel ik voor dat je een groot-nieuws-show over Bakkeveen begint, tenzij je hier te moe voor bent. Ik ben alleen bang dat je dan bitter weinig bezoekers trekt omdat er nu eenmaal geen Groot Nieuws uit Bakkeveen komt. Volgens mij moet je daar alleen maar blij om zijn.

  De berichtgeving wisselt inderdaad van interesse-gehalte, ik juich dat alleen maar toe. Beter “non-nieuws” geplaatst dan geen nieuws, ieder nieuw item geeft aan dat er mensen bezig zijn deze website levendig te houden.

 6. pieter zegt:

  AAAA sociaal maar er zijn ook luie tuinkabouters die menen dat hun TUINAFVAL beter in het bos past dan op het stort dit vindt ik ook beschamend

 7. Jorrit zegt:

  @Joris Je haalt me de woorden uit de mond!

 8. Bakkeveenster zegt:

  Waarom zou je dit niet kunnen delen met de rest van het dorp? Geldt ook voor wat Pieter zegt, hetzelfde probleem met tuinafval. Dit hoort toch ook niet zo? Als je dit onder de aandacht brengt, loopt diegene die dit gedaan heeft wellicht met een schuldgevoel rond, zeker omdat hij/zij weet dat de rest van Bakkeveen het ook weet. Wellicht denkt hij/zij dan de volgende keer beter na. Ik snap niet waarom je dit niet zou mogen delen met de rest van het dorp!? Iedereen wil toch weten wat er zich in Bakkeveen afspeelt? Nou, dit soort fratsen dus..
  En als dit soort nieuwsitems je stoort, negeer je het hele item toch en ga je toch niet reageren.

 9. Jan van Dalen zegt:

  @Joris & Jorrit. Gelukkig behoort het dumpen van een monitor in andermans tuin in Bakkeveen nog tot de uitzonderingen. We moeten een verdere “verloedering” proberen tegen te gaan en ons moreel fatsoen, ook de ongeschreven regels, proberen te handhaven. Hopelijk frist een dergelijk artikel als hierboven onze hersencellen weer even op.
  Daarom denk ik dat een dergelijk artikel goed past op de site. Verder sluit ik mij bij de opmerkingen hierboven van Patrick aan.

Geef een reactie