Brand varkensstal Mandefjild: reactie eigenaar

 [update 17 december 2010]

Reactie van familie Broeders:

Nog even een update over de brand die ons bedrijf heeft getroffen op dinsdag 15 december 2010.
Als je de media moet geloven is ons hele bedrijf afgebrand en zijn zo’n beetje alle dieren omgekomen en anders zullen ze nog wel afgemaakt moeten worden. Tijdens het filmpje op Omrop Fryslan over de brand, lieten ze een andere boerderij zien die helemaal in vlammen was opgegaan. Bij onze boerderij waren geen vlammen te zien en de buitenkant was sowieso nog intact. Daarom was het voor de media niet spectaculair genoeg.
Helaas zijn er 200 biggen bedwelmd geraakt en uiteindelijk gestikt omdat er veel rook vrij kwam toen er in een naastgelegen lege afdeling brand is ontstaan. Volgens deskundigen hebben de biggetjes niet geleden. De bewuste lege afdeling is uitgebrand, maar er is gelukkig geen enkel dier verbrand. De dieren die het overleeft hebben, hebben niets van de brand gemerkt en zijn ook niet met asbest in aanraking geweest. Er hoeven geen dieren afgemaakt te worden.
Het is een ervaring die we nooit meer mee hopen te maken en we zijn erg dankbaar dat het vuur zich niet verder heeft kunnen verspreiden.
We zijn onder de indruk van alle lieve en meelevende reacties die we gehad hebben en van alle hulp die is geboden.

Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2011!
Marcel, Anita, Ninja, Kyra, Jorno en Rico Broeders

Vanmorgen, woensdag 15 december 2010, zijn bij een grote brand op het Mandefjild veel varkens omgekomen.
Zie op de link  van Wâldnet hieronder:


www.waldnet.nl/wn/nieuws/31424/Vele_varkens_omgekomen_bij_brand.html

 

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

2 reacties op “Brand varkensstal Mandefjild: reactie eigenaar

  1. Luus zegt:

    Fam. Broeders, het is heel erg wat er gebeurd is. Maar ik vind het fijn dat jullie het ware verhaal hebben verteld. De media wil spektakel, maar voor jullie is dit al heel erg. De Bakkeveeners leven erg met jullie mee. Het is het gesprek van de dag bij de Poiesz.Gelukkig hebben de biggen niet geleden. Heel veel strekte.

  2. Huub zegt:

    Ik vind het ook fijn dat we nu het juiste verhaal kunnen lezen,er werd al gezegd dat er 800 varkens afgemaakt moesten worden,gelukkig is dat niet het geval,ik wens jullie veel sterkte want al hebben de biggen niet geleden toch is dit voor jullie een hele nare ervaring

Geef een reactie