Paddenstoel excursie 25 september


Tijdens de paddenstoelenexcursie van 25 september, georganiseerd door de Natuur- en Vogelwacht samen met het Sociaal Cultureel Werk te Bakkeveen werden meerdere foto’s gemaakt. Hieronder volgt een kleine selectie van de foto’s gemaakt door Reinie Piersma. De excursie in de Bakkeveenster Duinen werd geleid door Lieuwe en Riekje Calsbeek uit Jonkerslân. Er waren 14 deelnemers. We zagen langs het rolstoelpad al vele paddenstoelen en er werden bijna 50 soorten genoteerd.
Het is soms een kwestie van dagen wanneer de paddenstoel tevoorschijn komt en weer verdwijnt. Het echtpaar Calsbeek was de woensdag hiervoor langs dezelfde route gelopen en miste nu al meerdere soorten. Een leuke, gezellige en bovenal leerzame excursie. Achtereenvolgend ziet u de Amethistzwam (rode kool zwam), Zwartwordende Stuifzwam, Nevelzwam en het “duivelsei”, het vruchtbeginsel van de Grote Stinkzwam.

Herkenning van de soorten zonder een deskundige zal nog erg moeilijk zijn. Het is niet alleen zien, maar ook ruiken, soms proeven!! En de onderzijde bekijken met een spiegel.
Vanaf deze kant bedanken wij nogmaals Lieuwe en Riekje Calsbeek.
 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

1 reactie op “Paddenstoel excursie 25 september

  1. Jacob zegt:

    Erg jammer dat we er niet bij konden zijn. Moeten we het zelf maar een beetje bij elkaar lezen en speuren.

Geef een reactie