Donderdag 14 oktober: muzikaal Supertalent in De Slotplaats

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met De Slotplaats

Beste muziekvrienden,

Met enige trots vragen wij in deze aankondiging uw aandacht voor een bijzondere artiest die we op donderdag 14 oktober mogen ontvangen: Peter Broderick. Nog niet al te bekend bij het grote publiek, maar de insiders volgen deze jonge multi-instrumentalist al een poosje. Broderick geldt als een enorm talent en fenomenaal muzikant.

Peter Broderick is zo’n type muzikant die vrijwel direct uit elk willekeurig instrument dat hij oppikt, fraaie klanken weet te ontlokken. Gaat u er maar even voor zitten: Peter speelt piano, gitaar, banjo, mandoline, viool, drums, accordeon, trompet en zingende zaag. De Engelse muziekbladen Uncut en Mojo waren zo onder de indruk van zijn in 2008 uitgebrachte album Home dat ze hem een plaats toedachten in de bovenste regionen van hun jaarlijsten.

Het optreden van Broderick wordt gedenkwaardig, dat staat bij voorbaat vast. De voorverkoop getuigt van bovengemiddelde belangstelling, dus zorg er voor dat je op tijd reserveert!

Wil je eerst wat achtergrondinformatie over Peter Broderick, of checken wat voor soort muziek het is, klik dan hier.

Reserveren kan direct door een mail te sturen via deze link of via de link op onze website www.muziekpodiumbakkeveen.nl (geef even aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen).

Donderdag 14 oktober: Peter Broderick
Zaal open om 19.30 uur,
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 15,00 p.p. Ca. 90 plaatsen, en vol = vol

 

Peter Broderick
Het is moeilijk te geloven dat de uit Portland, Oregon afkomstige Peter Broderick die in 2008 de jaarlijstjes van de gerenommeerde Engelse muziektijdschriften Mojo en Uncut wist te halen met het prachtige Home, dezelfde muzikant is als de man die vorig jaar met Music For Falling From Trees bijzonder fraaie muziek voor een dansvoorstelling afleverde. Op Home hoorden we een typische singer-songwriter die meer dan eens aan Elliott Smith deed denken, terwijl op Music For Falling From Trees een geschoolde klassieke componist aan het werk was.

Op How They Are komen de beide werelden van Peter Broderick samen en vloeien prachtige, bijna pastorale pianoklanken samen met repeterende gitaarlijnen en ingetogen vocalen. Het levert een plaat op die totaal anders klinkt dan Home of Music For Falling From Trees, maar het eindresultaat is ook dit keer prachtig. How They Are is door de zwaar aangezette pianoklanken, de complexe gitaarloopjes en de bijzondere vocalen een lastig te doorgronden plaat, maar het is ook een plaat die zich langzaam maar steeds nadrukkelijker opdringt. How They Are opent met Sideline waarin Brodericks stem en pianospel een intieme, droefgeestige sfeer oproepen. “Niemand houdt van de man aan de zijlijn die met de vinger wijst”, is de tekstregel die centraal staat in dit verstilde prachtlied. Het is de opmaat voor een album met zeven liedjes die stuk voor stuk getuigen van het enorme talent van deze muzikant.

Met vrijwel uitsluitend zijn fabelachtige pianospel als basis, de verhalende tekstregels en mooie zangpartijen kleurt hij zijn liedjes in op een wijze die beelden oproepen van de impressionistische meesterwerken van het begin van de vorige eeuw. Overdaad schaadt en als geen ander toont Broderick aan dat de stiltes tussen de akkoorden minstens zo belangrijk zijn als de gespeelde partijen. Ook op How They Are toont Peter Broderick zich weer een alleskunner. Het pianospel is fascinerend en wonderschoon en kleurt fraai en trefzeker bij zijn licht droevige songs. Peter Broderick levert in drie jaar tijd met Home, Music For Falling From Trees en How They Are drie totaal verschillende platen, maar ook drie wonderschone platen af. Net als Music For Falling For Trees is ook How They Are weer geen plaat die makkelijk zal opduiken in jaarlijstjes, maar op basis van het gebodene zou dat niet eens onterecht zijn.

14 Oktober belooft een mooie avond te worden voor de echte muziekliefhebber.

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2010 / 2011:
14 oktober Peter Broderick
13 november Greg Trooper
11 februari Gerard van Maasakkers

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten.

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie