Clubkampioenschappen tennis jeugd

Verslag clubkampioenschappen jonge jeugd 2010

Op zaterdagmiddag 28 augustus meldden Jildou Tognini, Robin Dees, Mickey Kroese, Sybren Lanting, Imme Huitema, Mart Maring, Otter Wilting en Timo van der Meulen zich op de baan om te strijden om het jaarlijkse clubkampioenschap voor de jonge jeugd.
De kniediepe plassen die er de vorige dag nog stonden, waren als bij toverslag verdwenen, de zon brak door en het massaal toegestroomde publiek kon derhalve genieten van mooie potjes. Voor een aantal kinderen was het de eerste keer dat ze wedstrijdjes op groot veld speelden, maar dat was niet te merken.
Nadat er twaalf poulewedstrijden gespeeld waren, volgden er vier wedstrijden om de uiteindelijke uitslag te bepalen. Mickey weerde zich als elk jaar kranig en liet haar opponenten flink lopen. Robin had niet z’n beste dag, maar wist zijn lengte wel uitstekend in te zetten. Imme speelde slim en zag goed de ruimtes maar verloor helaas veel onnodige punten door zijn dubbele fouten. Timo toonde ook nu weer zijn onmiskenbare balgevoel maar was op beslissende momenten soms net te nonchalant. Marts spectaculaire eerste service was ofwel onhoudbaar ofwel mijlenver uit. Sybren, die eerder dit jaar al staande ovaties kreeg op het Krystyna Hoogeveen-toernooi, liep met genetisch bepaald fanatisme op iedere bal. Jildou, die er de afgelopen jaren standaard met de beker vandoor ging, was ook nu weer oppermachtig in haar poulewedstrijden, al was de strijd tegen aartsrivaal Robin nog flink spannend.
De regerend kampioene moest in de finale tegen outsider Otter alles uit de kast halen. Na een schijnbaar onoverbrugbare achterstand kwam ze knap terug door elke bal strak langs en vaak zelfs op de lijn te spelen. Ook Otters fraaie eerste service, doorgaans een wapen, was voor Jildou geen enkel probleem. Ze liet haar tegenstander alle hoeken van de baan zien, produceerde de ene winner na de andere en wist zo nog flink in te lopen. Otter hield het hoofd echter koel en bleef aanvallend maar niet roekeloos spelen. Uiteindelijk moest Jildou na een spannende eindfase toch het onderspit delven en ging Otter dit jaar met de beker naar huis.
Er viel in al deze wedstrijden geen onvertogen woord, iedereen bleef sportief en de medailles waren dan ook meer dan verdiend.

De einduitslag ziet er als volgt uit:
1. Otter Wilting
2. Jildou Tognini
3. Sybren Lanting
4. Mart Maring
5. Timo van der Meulen
6. Imme Huitema
7. Robin Dees
8. Mickey Kroese
 

Geplaatst in: Tennis

3 reacties op “Clubkampioenschappen tennis jeugd

 1. -Romke- zegt:

  Otter, Gefeliciteerd door buurman Romke. Nu verder naar Wimbledon!

 2. griet zegt:

  Gefeliciteerd Otter.
  super

  de buurtjes van nummer 32

 3. kimberley zegt:

  gefelciteerd allemaal

Geef een reactie