Poll: Toeristen in Bakkeveen;

De vakantie is weer voorbij, dus de poll is weer terug.

Toeristen in Bakkeveen:

  • brengen gezelligheid.
  • ben ik niet blij mee.
  • des te meer des te beter.
  • prima, maar liever niet meer.
  • geen mening.


Toelichting:
In de zomervakantie komen de toeristen weer in grote getale naar Bakkeveen.
Het inwonertal verdubbelt dan zo’n beetje.
Maar is iedereen hier wel zo blij mee?

Na het stemmen zijn de resultaten zichtbaar.
Je stem toelichten of reageren op de Poll? Laat een bericht achter bij dit nieuwsitem!

 

Geplaatst in: Opmerkelijk

20 reacties op “Poll: Toeristen in Bakkeveen;

  1. piet zegt:

    Toeristen brengen vele dingen….Bakkeveen staat goed bekend met zijn goede rekreatiemogelijheden en goede horeca.
    Het kunnen er nooit veel meer worden, gelet op de capiciteit van de rekreatie.
    Dorpsbewoners gaan ook op vakantie, dus het inwonertal zal nooit in het vakantieseizoen verdubbelen….

  2. Dirry zegt:

    De kassa’s bij de Poi verdubbelen in het vakantieseizoen wel ……
    Sommige inwoners van Bakkeveen doen hun inkopen in die periode dan ook liever in omliggende dorpen ….

  3. appie zegt:

    kan de Poice het niet aanpassen, in het zomerzeisoen? Na de vacantie’s willen ze de inwoners toch graag houden als klant?

  4. Luus zegt:

    Al zouden ze een kassa openstellen voor maximaal vijf boodschappen, dan zou dat al schelen. Vaak sta je met drie dingen te wachten achter een volle kar, maar ze laten je niet even voor.

  5. Jan zegt:

    het is bekend dat Poeisz in Bakkeveen een van de betere ( inkomsten, omzet ) winkels is en dat is mede vanwege de toeristen. ook is bekend dat als er geen toeristen in Bakkeveen komen dat we in Bakkeveen geen winkel hadden waar we de boodschappen mogen halen. wees blij dat we in bakkeveen nog zulke voorzieningen hebben.

  6. piet zegt:

    We zijn allemaal erg blij met onze supermarkt denk ik…., maar dat hoeft nog niet te betekenen dat we langer in de rij moeten staan dan elders . Soms zie je 8 vakkenvullers bezig, terwijl er lange rijen staan, dat is een veel gehoorde opmerking.

  7. patrick zegt:

    Nou, ik neem de zomerse rijen bij de Poiesz graag voor lief. In het laagseizoen profiteren we van deze voor een dorp van 2000 inwoners veel te grote winkel en ach: in het hoogseizoen gewoon op zaterdag vóór 0900 uur je boodschappen doen, niets aan de hand.

  8. Jan van Dalen zegt:

    Hierboven gaat de discussie over of we op bepaalde uren in de zomer wat langer moeten wachten voor de kassa of dat er geen toeristen moeten komen en dus uiteindelijk geen supermarkt meer. Waar hebben we het dan nog over ….
    In zijn algemeenheid: een paar lokaties op een paar momenten uitgezonderd is Bakkeveen in de zomer helemaal niet druk. Ik ben dan ook benieuwd waarom sommige bewoners echt problemen met de recreatiedruk hebben; ik zie misschien iets over het hoofd ?

  9. piet zegt:

    Er kan geen discussie zijn omtrent de rekreatiedruk…, want die bestaat niet. !Alles is positief toch… omzet, gezelligheid, naamsbekendheid etc ., het gaat dus over , sja meer kassa,s bij de poeisz.

  10. Huub zegt:

    Ik snap ook niet waarom iedereen zich zo druk maakt,in de zomer is het gezellig en dank zij de vakantiegangers hebben wij een prachtige supermarkt.

  11. griet zegt:

    lang wachten in de supermarkt???
    valt best mee,
    vind ze daar heel snel werken

  12. Dirry zegt:

    Als ik zeg dat het aantal kassa’s in het vakantieseizoen bij de Poi verdubbelen, zeg ik niet dat er te weinig kassa’s bij de Poi worden ingezet. Ik noem dit als voorbeeld van het feit dat er in de vakantieperiode volgens mij wel dubbel zoveel mensen in Bakkeveen aanwezig zijn. Dit in tegenstelling tot hetgene Piet (zie eerste reactie) zegt.
    Dat ik vervolgens zeg dat sommige Bakkeveensters hun inkopen in andere dorpen doen, zegt ook nog niks over het aantal kassa’s, de gezelligheid en het gelukkige feit dat wij hier een supermarkt hebben ….
    Het zegt naar mijn opinie alleen maar iets over de drukte in de vakantieperiode ….
    Hoe een ieder met de drukte in de supermarkt wil omgaan, is ieders eigen keuze en goed recht ….

  13. sybrand zegt:

    Het is opvallend, dat bij een poll over toeristen in Bakkeveen alleen maar reacties binnenkomen over de gevolgen van de drulkte in de supermarkt.

  14. jan zegt:

    @sybrand; zo zie maar weer een poll opzetten geeft tot nadenken of is het antwoord geven op een poll, een mogelijkheid om lukraak maar wat de wereld in te slingeren.

  15. Dirry zegt:

    @ Jan,
    Hallo Jan….
    De poll zegt:
    In de zomervakantie komen de toeristen weer in grote getale naar Bakkeveen.
    Het inwonertal verdubbelt dan zo’n beetje.
    Maar is iedereen hier wel zo blij mee?

    Het groot aantal toeristen tijdens vooral de bouwvakperiode, wordt juist heel duidelijk voor de inwoners van Bakkeveen in de Poiesz supermarkt merkbaar.
    De ene mens heeft daar geen moeite mee, een ander is daar op dat moment niet zo blij mee en wijkt uit naar een andere winkel.
    Dit lijkt me toch wel een antwoord op de vraag die in de Poll wordt gesteld.

    Natuurlijk zijn er nog andere kanten aan deze zaak. Maar dit is ook een kant.
    Dat er vervolgens expliciet op het kassabeleid van de Poi wordt ingegaan, is vanzelf niet op deze Poll van toepassing, maar leeft blijkbaar wel onder de mensen.
    De Poi kan met hetgeen hier ter berde wordt gebracht, wel zijn voordeel doen …

  16. patrick zegt:

    @Iedereen; Volgens mij is het enige resultaat van de toeristische druk op Bakkeveen alleen maar merkbaar in de supermarkt. Blijkbaar maken de verblijfstoeristen dus weinig gebruik van recreatieve mogelijkheden (bos & heide) maar blijven ze op hun verblijfslokatie. Ik ben inwoner van ons mooie dorp en kom veel in bos en op de heide en inderdaad: zelfs in hoogseizoen is het heerlijk rustig. Wanneer is het wel druk: in voor- en naseizoen met mooi weer op zondag.

    Ik (en mijn vrouw) zijn allebei hier niet geboren of opgegroeid dus we kunnen niet vergelijken met ‘vroeger’. Wel komen we door familiebanden nogal vaak op Schiermonnikoog en ik kan iedereen verzekeren: in Bakkeveen zit je veel beter want Schier heeft één kleinere supermarkt dan onze Poiesz….. de rij voor de kassa daar begint soms al bij de ingang.

  17. gee zegt:

    sja…meer kassa,s er bij …..een kassa unit schijnt meer dan een ton te kosten dus dan zal er toch nog veel meer bij de poi gewinkelt moeten worden !!
    als er geen Toeristen waren hadden er inderdaad vast helemaal geen winkel meer gehad,dus lang leven de toeristen …en in de zomer is het gezellig druk in bakkeveen en in de winter heerlijk rustig….perfect toch ?? !!

  18. Anita zegt:

    Het kan in de zomer (gezellig) druk zijn, maar we varen er allemaal wel bij. Denk eens aan de werkgelegenheid, ook voor onze kinderen die in de weekenden en vakanties een behoorlijk zakcentje bij kunnen verdienen.

  19. piet zegt:

    Vakkenvullen.. of achter de kassa??

  20. Dirry zegt:

    @ patrick
    Inderdaad, het lijkt mij ook dat er in het voor-en naseizoen meer drukte in bos & hei is (en dan vooral in de weekenden) dan in het vakantieseizoen. Ik denk dat de recreatieteams heel goed werk verrichten ……
    Heb ook wel van enkele campinggasten gehoord, dat ze van alles in het hele noorden gaan ondernemen. Zo bezoeken ze steden, pretparken, skutsjesilen enzovoort.

Geef een reactie