Mjumster Wei wegvak afgesloten 27 t/m 28-8-2010

Vanmiddag om 12.39 uur zijn er borden geplaatst aan de Mjumster Wei. Zoals op de foto is aangegeven zal er op 27 t/m 28-8-2010 het wegvak worden afgesloten. Op deze dagen worden wegmarkeringen aangebracht.
 
Wordt de snelheid nu van 80 kilometer per uur naar 60 kilometer per uur gebracht???? 
 

Hier staat iets wat het Plaatselijk Belang heeft geplaatst op bakkeveen.nl:

https://www.bakkeveen.nl/item/2812/Herontwikkeling-Mjumsterwei—Jarig-van-der-Wielenwei-Bakkeveen.html

 

 

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

4 reacties op “Mjumster Wei wegvak afgesloten 27 t/m 28-8-2010

  1. Johan zegt:

    Ter aanvulling:

    Het gaat hier om het aanbrengen van een slijtlaag op de Mjumsterwei. De herinrichting van de Mjumsterwei – Jarig van der Wielenwei zit er aan te komen, maar het wachten is op het officiële startsein. Het had eerder van start kunnen gaan – zo was het aanvankelijk de inschatting dat de herinrichting na de zomer van 2009 van start zou gaan – maar substantiële onderdelen van het budget ontbraken nog. Zoals bijvoorbeeld de bijdrage van de provincie.

    De weg wordt ingericht als een 60 km weg. Op de laatste ledenvergadering van Plaatselijk Belang in april is na de pauze een uitvoerige powerpoint presentatie geweest over de herinrichting van de Mjumsterwei – Jarig van der Wielenwei.

  2. Martijn zegt:

    Johan, is het wellicht mogelijk dat de PowerPoint presentatie hier kan worden geplaatst? Daar hebben de dorpsbewoners ook wat aan lijkt mij. Is het ook bekend wat de redenen zijn waarom de snelheid van 80 naar 60 km moet?

  3. johan zegt:

    De snelheid gaat naar beneden vanwege de verkeersveiligheid. Bovendien wordt de weg als 60 kilometer ingericht, zodat de politie op snelheid mag handhaven.

    We kunnen de gemeente vragen of ze de ppt-presentatie beschikbaar willen stellen. Zij hebben in april de presentatie verzorgd. Ik heb hem niet.

    Er is trouwens veel geschreven en gepubliceerd over deze weg. In Klupblad/Sluswachter, op deze website en in De Woudklank. Plus de voorlichtingsavonden in Dundelle. De laatste update is in april gegeven tijdens de ALV van Plaatselijk Belang. Dat het een 60 kilometer weg zou worden was al in 2006 bekend in het hele dorp.

  4. Martijn zegt:

    Johan, tja verkeersveiligheid is natuurlijk een goede reden!!! Zijn er veel verkeersongevallen gebeurd op deze weg dan? Kun jij misschien voor die ppt-presentatie zorgen?

Geef een reactie