Impressie “vakantie”-vlooienmarkt

Hieronder een impressie van de “vakantie” – vlooienmarkt van zaterdagochtend 24 juli 2010.

Jacob heeft ook een foto-impressie gemaakt: klik hier.

Het begon op deze zaterdagochtend extreem vroeg. Rond 2 uur ’s nachts schijnen de eerste standhouders al gekomen te zijn. Als de organisatie rond 5 uur met 6 personen aanwezig is, blijkt een groot deel van het grote verharde terrein al bezet. Ook in de berm langs het voetpad richting dorp staan al standhouders, uitgepakt en al. Dat laatste was en is niet de bedoeling.

Hoe dan ook: rond 5:45 uur zijn alle verharde plaatsen al bezet en wijken we uit naar gras. Eerst richting centrum langs het voetpad.en daarna het grasterrein bij de vijver. Om kwart voor 7 is dit terrein ook zo goed als vol. Omdat we vanaf dit seizoen niet verder doorbouwen richting centrum (om de woonwijken nog iets van parkeerders te ontlasten) komen de laatste standhouders op het parkeerweiland terecht. In 4 rijen plaatsen we daar zo ongeveer 60 standhouders. Deze standhouders staan vlak naast de parkerende bezoekers.

Hierdoor ontstaat wel een parkeerprobleem. P1 is dus voor een derde bezet door standhouders. P2 (ligt erachter) kon wel geheel worden gebruikt. P3 was niet bruikbaar omdat dit weide was voor koeien (pinken voor de kenners). Gelukkig was het daarnaast gelegen P4 wel beschikbaar. Het was 100 m lopen, maar je kon de auto toch goed parkeren.

In totaal zijn er 341 standhouders geteld. Dat was een record voor een extra-tussen markt. Op 6 auto’s na geen parkeerrecord. Velen kwamen op de fiets uit de omgeving en camping.

Volgende markt is de reguliere 1e zaterdag van de maand markt op zaterdag 7 augustus.
Op 21 augustus is de laatste extra markt van dit seizoen.

Hieronder nog een paar foto’s.

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2010

Geef een reactie