Jubileumfeest 10 jaar Dunsjongers Bakkeveen

Jubileumfeest 10 jaar Dúnsjongers Bakkeveen zeer geslaagd


Het jubileumconcert wat het dorpskoor de Dúnsjongers uit Bakkeveen op 13 juni gaven in de Dúndelle is zeer geslaagd. Helaas moest dirigent en mede oprichter van het koor, dhr. Germ Nicolaï, door ziekte verstek laten gaan. Accordeonist Wietze de Jong heeft deze taak met verve op zich genomen.

Voorzitter Willem Dolstra had de eer de middag te openen en de vele gasten welkom te heten. Vooral oud leden en oud dirigent en accordeonist Aljo van Leeuwen en partner Niesje Deinum waren van de partij. Evenals Evert Wilstra als initiator van het eerste uur.

Voor de pauze zong het koor de wat oudere liedjes uit de begin periode. Na de pauze de nummers die op de CD zijn opgenomen met als solist Bauke Hoogstra en Andries Nijboer. Er was een spetterend optreden van Bauke en Niesje met de Zuiderzeeballade onder bezielende begeleiding van Aljo. Als spreekstalmeester heeft Iskje Hovinga de nummers van uitleg voorzien en aan elkaar gepraat.

In de pauze is de CD uitgereikt aan onze oud dirigent Aljo van Leeuwen en aan Evert Wilstra, die nog een leuke toespraak hield en eindigde met een lied waarbij de vooral de lage tonen de boventoon voerden.

Naar het applaus te oordelen heeft het koor een goed concert gegeven. De meer dan 100 gasten waren zeer enthousiast. De voorraad CD`s zijn die middag bijna in zijn geheel verkocht. Dat kan dan gerust worden opgevat als een teken van kwaliteit.

Na afloop van het concert zijn bloemen uitgereikt aan alle genodigden met een ferme omhelzing van ons bloemenmeisje Grietje. Ook was er een woord van dank voor Engel en Andries. Zij zijn degene die de Dúndelle altijd belangeloos beschikbaar stellen.

Onder het genot van en napratend over het unieke optreden van de Dúnsjongers heeft Aljo zijn accordeon nog eens ter hand genomen en allerlei nummers ten gehore gebracht die door de aanwezigen met volle borst en met veel plezier werden meegezongen.

Belangstellende en koorleden hebben nog van een goed verzorgt buffet genoten. De Dúndelle had een zogenaamd “proeverij” opgesteld. Daarna nog een warm gedeelte. Als eerste mocht het bestuur de lekkernijen opscheppen. Het zag er zeer voortreffelijk uit. Met grote dank aan de Dúndelle.

Dorpskoor Dúnsjongers kan terug zien op een succesvolle periode van tien jaar welke is afgerond met een prachtige CD.
 

Gerard

Geplaatst in: Evenementen

1 reactie op “Jubileumfeest 10 jaar Dunsjongers Bakkeveen

  1. - Romke - zegt:

    Van iemand die weet waar ze over praat – zelf een verdienstelijk sopraan – geef ik de complimenten door voor de cd van ‘de Dúnsjongers’. Vooral ook de muzikale begeleiding heeft haar bewondering. Dus Wietze, Berend (+pakesizzer) en Ernst, en het hele geweldige stel, dit kun je in je zak steken! Overigens; wat Bauke heeft gepresteerd, daar kunnen we allemaal de pet voor afnemen.

Geef een reactie