Dorpsfeest 2010: terugblik (en uitslagen)

Terugblik Dorpsfeest 2010

Het feest ligt al weer een tijdje achterons maar we kunnen wat ons betreft wel zeggen dat het weer een succesvolle feest was. Met als knaller de zaterdag avond met een uitverkochte tent. We willen graag hierbij nog even terug komen op de verschillende evenementen die we hadden georganiseerd.
De donderdag stond hellemaal in het teken van de versierde wagens, want na een afwezigheid van 15 jaar zal er eindelijk weer een optocht zijn in Bakkeveen. Wij waren blij verast met de prachtige wagens die het parkeerterrein op draaide en je kon zien dat er door vele mensen er vele uren in was gestoken. Ook langs de route was het lekker druk waardoor dit een geslaagde optocht was. Daarom hebben we besloten als organisatie dat we de optocht 1x per 4 jaar gaan organiseren dat betekent dus dat we in 2014 weer een optocht hebben. Dus schrijf het vast in u agenda de 1e weekend van Juni er zal dan in ieder geval niet weer op Zaterdagmorgen worden gereden maar op Zaterdagmiddag zodat we zowel Donderdag`s als Zaterdag`s door het hele dorp kunnen.

De vrijdagmiddag was voor de kinderen van de basisscholen waarvan we ong. 150 kinderen mochten ontvangen in de tent alwaar ze een 2 uur durende show van Hans Postema mochten bijwonen en we kunnen u zeggen dat er bijna niemand heeft stil gezeten in de 2 uur. Deze middag hebben we ook kunnen organiseren van de prijs ( 400 euro) van Waar Schijt de Koe in 2008. Deze viel toen op een lot die niet verkocht was.

De vrijdagavond werd door een dikke 200 man bezocht die een tal van regionale artiesten kregen te zien. Deze avond was mede samengesteld door de Stille Genieter uit Harkema. Het was een gezellige avond en er werd tot in de late uurtjes doorgedanst.

Zaterdagmorgen was het weer tijd voor de Rommelmarkt alwaar de vele verkopers de koopwaar probeerde te slijten aan de vele bezoekers. Ook werd de optocht weer gereden maar die was door de vele auto`s in het dorp aanzienlijk korter dan afgelopen Donderdag. De Rommelmark werd natuurlijk georganiseerd door de Rommelmarktcommissie en is elke keer een mooie opvulling tijdens het dorpsfeest.

De Zaterdagmiddag stond geheel in het teken van de Buurtspelen. Er waren in en om de Tent weer verschillende spelletjes bedacht met als thema Muziek. Hier streden een 10tal ploegen met veel passie en strijd om de eer van Bakkeveen.

De zaterdagavond hadden we een primeur in Bakkeveen. Na in 2006 al het NL Kampioenschap Slipschieten te hebben georganiseerd was het nu het NL Kampioenschap WC.Brilslingen dat we hadden bedacht. Aan dit kampioenschap deden er 24 heren en 12 dames mee. Door de grote opkomst was het weer vermakelijk om te zien en om mee te doen.

Deze avond werd afgesloten door een optreden van de band Vangrail on Tour. Deze band lukte het om te late uurtjes de overvolle tent volledig plat te spelen en we kunnen wel zeggen dat deze avond zeer geslaagd was.

Zondagmorgen was er een Kerkdienst die ( zoals ons verteld is ) goed is bezocht.

Zondagavond zouden er nog Luchtballonnen de lucht in gaan maar dat is wegens de verraderlijke wind uitgesteld.

Wij als Stichting Dorpsfeest Bakkeveen zijn ontzetend blij met deze geslaagde Dorpsfeest en we willen onze dank uitspreken naar de vele Vrijwilligers, Sponsoren en natuurlijk het hele dorp Bakkeveen voor dit geslaagde feest. En aan ons nu de taak om dit in 2012 weer te overtreffen maar we gaan er zeker hard aan werken.

Voor Foto`s van alle activiteiten kunt u terecht op onze site www.dorpsfeestbakkeveen.nl en daar kunt u natuurlijk ook de reactie`s kwijt in het gastenboek. De uitslagen van de diverse evenementen vind je hier.

Allen bedankt en tot in het jaar 2012 ( het 1e weekend van Juni)
Stichting Dorpsfeest Bakkeveen
 

Geplaatst in: Dorpsfeest

Geef een reactie