Op zoek naar insecten

Jeugdmiddag: Op zoek naar insecten

Op woensdag 28 april van 14.00 – 16.00 uur houdt It Fryske Gea voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een insectenmiddag in Bakkeveen. Na een lange winter komen in het voorjaar steeds meer insecten te voorschijn. De eerste vlinders vallen erg op, maar er zijn ook insecten die je echt goed moet zoeken en bijna niet opvallen zoals bijvoorbeeld mieren. En naar die kleine wriemelbeestjes gaan we tijdens deze middag op zoek. Opgave voor deze middag kan tot en met dinsdag 27 april, 12.30 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 2,50 per persoon.

Op zoek naar insecten
In de natuur lopen, vliegen en kruipen heel wat insecten rond. De grotere insecten, zoals vlinders en libellen, kun je gemakkelijk vinden en herkennen. Maar om de kleine insecten te vinden, moeten we goed zoeken. We gaan op zoek naar vlinders en libellen, maar ook naar mieren, bijen, hommels en vliegen. Misschien vinden we ook nog wel een lieveheersbeestje of een sprinkhaan. Ga je ook met ons op zoek naar insecten?
 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie