IJs-strijd op het plein

 

IJsstrijd op het plein

Vandaag, zaterdag 24 april 2010 is het ruim 17 graden geweest. Voor de fietsers op deze zaterdag weer tijd voor een ijsje onderweg. Zo ook  bij de “toegangspoort” tot Bakkeveen: het shared place plein in Siegerswoude.(klik hier)

Het plein mag zich al verheugen in een visboer ergens op een doordeweekse dag. In het weekend staat er sinds vorig jaar een ijskar. Het plein nodigt uit om even te stoppen en een schepijs te nemen.

IJssalon Enjoy uit Donkerbroek heeft in 2009 een vergunning van de gemeente (later provincie) gekregen voor de ijsverkoop. Blijkbaar ging de verkoop goed, want voor het jaar 2010 is er weer een vergunning aangevraagd en verkregen.

Echter ….

Richting Ureterp op ca 200 m van het kruispunt verwijderd is camping “De Sieghorst” gevestigd. Naar verluid liep hier de ijs omzet in 2009 terug door ijsverkoop op het plein. Daarom heeft “De Sieghorst” ook een vergunning aangevraagd en gekregen voor verkoop op hetplein. Elk een eigen plekje: schuin tegenover elkaar. De provincie bemoeit zich niet met concurrentie zaken: dat zoekt de markt maar uit.

Zaterdag 24 april ontmoetten ze elkaar voor het eerst. Blij? 1x raden. Gespreksonderwerp met klanten: ook 1x raden.
Zondag 25 april belooft echt mooi weer te brengen: kunnen beide concurrenten misschien toch nog iets verdienen.

IJssalon Enjoy: klik hier.
Camping “De Sieghorst”: klik hier.

 

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

21 reacties op “IJs-strijd op het plein

 1. piet zegt:

  Een kamping is een kamping,… en een ijsverkoper is een……
  Het kan een leuke toeristische pleisterplaats worden aldaar,kamperen verderop.

 2. Peter zegt:

  Natuurlijk niet echt een geslaagde actie van de camping.
  Als meneer van de ijssalon dat plekje als eerste heeft ‘ontdekt’, moet de camping dat accepteren en niet met zulke kinderachtige acties beginnen..

 3. Barry zegt:

  Dat wordt geheid koude oorlog daar…

 4. henk zegt:

  Dat een gemeente dit goedkeurt snap je dan ook weer niet. Ik haal sinds vorig jaar met regelmaat een ijsje bij Enjoy en zal dit blijven doen!

  • J (T) Wieldraaijer zegt:

   Ja, de gemeente Opsterland vergeet hier duidelijk haar sturende functie! Incasseren voor de vergunning en verder moet men het zelf maar uitzoeken! En wanneer het fout gaat zeggen ze dat het zo misschien niet had gemoeten ja!!

 5. Froukje zegt:

  Wie het eerst komt , het eerst maalt !
  En volgens mij was Enjoy er het eerst en ik zou me niet laten ontmoedigen!

  Veel succes gewenst Enjoy !

 6. Huub zegt:

  Zo denk ik er ook over,volgens mij maakt de Sieghorst zich hierdoor niet geliefd ,ik blijf ook mijn ijsje bij Enjoy halen.

 7. jan noordman zegt:

  dit zijn toch de leuke dingen voor de mensen gezien de reacties. het ijs smelt vanzelf nu de gemoederen oplopen. ik verwacht een lange hete zomer en ga met een 3de kraam op weg naar de kruising!

 8. Dirry zegt:

  Ludiek idee Jan!
  Er kunnen ook nog wel een 4e, 5e, 6e …..enzovoort bij! En allemaal met weer verschillende smaken en soorten ijs. (mmmmm …..)
  Leve de shared-spacegedachte!
  Dit wordt hot-nieuws: Het eerste echte IJSCOPLEIN van Nederland!

 9. Job zegt:

  Het eerste ijsplein met een vislucht………Concurrentie prima hoor. Waarom geen patatkraam, een leuk caféterras, een crèche, speeltuin enz. Wie heeft nog meer ideeën?

 10. corro zegt:

  kinderachtig vd camping…ik ken de man van enjoy goed als n hardwerkende jongen die moet overleven ook net als elke ondernemer met vrouw en kids/hypotheek ern dan gaat zon camping je het licht in de ogen niet gunnen??
  waardeloos echtwaar!! die camping verdient zat centen…misselijke vent zo bah!!! je zou de spontaan 2 caravans voor in de berm parkeren en gratis weggeven per nacht want meneer is netzo bezig…

  mensen koop u ijs bij enjoy!! enjoy the ice! ice to enjoy!

 11. corro zegt:

  en een beetje zichzelf respecterende ondernemer gaat niet kinderachtig doen…die zoekt zn eigen plekje…plek zat in het mooie landschap rond die wereld daar…

  enjoy wint het is deze qua kwaliteit en normen en waarden van mij

 12. Johannes zegt:

  Ik vind het ook kinderachtig van Sieghorst,hij heeft thuis zijn ijs-verkoop.
  Als bij bang is dat hij thuis minder verkoopt,omdat Enjoy op het plein staat
  met ijs,moet hij zich echt schamen. Zoek dan een ander plek.

 13. Rieneke zegt:

  Maar het gaat wel goed met de aanbiedingen: menig kind is hier heel blij mee!

 14. Oene zegt:

  Enjoy verkoopt overigens heerlijk boerderij-ijs, ik spreek uit ervaring.
  Bij Enjoy krijg je 2 bolletjes voor 2 euro en bij de Sieghorst 3 bolletjes voor 2 euro. Als Enjoy de prijs gelijk trekt dan is het helemaal mooi.

 15. corro zegt:

  ik blijf drbij…ik vind het gewoon kinderachtig van de campingman…ik ga als burger plek vragen voor 2 campers vlakbij zn toko…endan gratis ooknog..
  iets met mekaar het licht gunnen enzo…en het mooiste is nog de kwaliteit zal de strijd beslissen…ik als burger zie het zo de campingman moet niet zo kinderachtig moeilijk doen over een ijscobakje in zn dorp…gun een ander ookwat man! dat ze graag bij enjoy komen zegt wat over je eigen product/aanbod…mensen fijne avond

 16. kimberley zegt:

  wie heeft er nu gewonnen

 17. Dirkje Overveen zegt:

  Ik weet dat camping de Siegorst reeds in 2002 een vergunning voor het kruispunt heeft aangevraagd. Hierover is tussen de Sieghorst en de gemeente heel wat discussie geweest. Toen het sharedplein gereed was heeft de Sieghorst weer vergunning aangevraagd zoals dit al enkele malen (aantoonbaar) eerder was gedaan! Hoezo was Enjoy eerder? De rol van de gemeente is in de discusssie waarschijnlijk onderbelicht gebleven! Discussie gesloten!

 18. Klaas zegt:

  of juist weer geopend……..

Geef een reactie