Buurtbus op Koninginnedag gratis

Op Koninginnedag kan in Opsterland gratis gebruik worden gemaakt van de buurtbus. De buurtbus rijdt normaal niet op zon- en feestdagen maar op Koninginnedag wordt dit jaar op initiatief van de chauffeurs een uitzondering gemaakt. Tijdens de Koninginnedagroute vertellen de chauffeurs over bijzonderheden van Opsterland.

Met het initiatief willen de buurtbuschauffeurs de reizigers enthousiast maken om ook in de toekomst gebruik te maken van de buurtbus. De buurtbus rijdt van maandag tot en met zaterdag een vaste route op vaste tijden. De bus vertrekt vanuit Gorredijk en heeft als eindbestemming Bakkeveen-Allardsoog. De buurtbus rijdt vervolgens dezelfde route terug naar Gorredijk. Daarna rijdt de bus via Jonkerslân, Luxwoude en Tijnje weer terug naar Gorredijk. Ook de dorpen Langezwaag, Terwispel, Lippenhuizen, Hemrik en Wijnjewoude zijn in de route opgenomen.
[bron Waldnet]
 

De bus rijdt de zaterdag dienstregeling.
Vertrek Bakkeveen ri Gorredijk: 11, 13, 15 ,17 en 18:58 uur

Overigens: alle bussen in Friesland zijn gratis op Koninginnedag, behalve die naar Groningen en Drenthe rijden.

Geplaatst in: Koningsdag

1 reactie op “Buurtbus op Koninginnedag gratis

  1. ingrid zegt:

    maar is het wel zeker dat hij rijdt? Vorig jaar hebben we namelijk een half uur bij de buurtbushalte staan wachten. Al wat er kwam maar geen buurtbus. En we stonden daar toch echt op tijd.

Geef een reactie