Mindervalidenpad is slecht begaanbaar!

Het mindervalidenpad is slecht begaanbaar:

Van een aantal ouderen die vaak dit pad gebruiken om ’s ochtends of ‘s middags even de benen te strekken heb ik gehoord dat het pad in slechte staat verkeerd.

Na het inspecteren van het pad moet er ook gezegd worden dat dit inderdaad slecht is. De KFP-mix is zeer zacht geworden door de vorst, sneeuw en regen. Dit zal nog wel slechter worden omdat er de komende dagen nog meer regen wordt verwacht.

De KFP-mix zal waarschijnlijk wanneer de zon weer een aantal dagen schijnt uit zichzelf verharden. Maar tot die tijd zal het voor rolstoelgebruikers bijna niet toegankelijk zijn.

Overigens denk ik dat it Fryske Gea het pad opnieuw moet uitvlakken en rollen, het is nu helemaal verreden. Dit zal ook zo blijven als er niks aangedaan wordt, omdat het KFP-mix uit zichzelf verhard en de vorm die het nu heeft behoud.
 

Link: opbouw van het mindervalidenpad:
https://www.bakkeveen.nl/attracties/fryske_gea/rolstoelpad/rolstoel.htm

Link: opening van mindervalidenpad:
https://www.bakkeveen.nl/attracties/fryske_gea/rolstoelpad/mindervalidenpad.htm

Filmpje mindervalidenpad:

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

12 reacties op “Mindervalidenpad is slecht begaanbaar!

  1. patrick zegt:

    Ik zag dat er nieuwe toegangsborden geplaatst zijn waarop nu explicitiet staat dat honden los mogen in de gehele Duinen. Honden onder appel of niet; ik vind loslopende honden beslist niet samengaan met een invalidenpad waar veel oudere mensen, gezinnen met kinderwagens en uiteraard invaliden gebruik van maken.

    Voorheen waren loslopende honden ook wel toegestaan, maar stond het niet als dusdanig op de toegangsborden. Stond alleen op de site van Fryske Gea en dan ook met de beperking “alleen op de zandverstuiving”.

  2. Anno zegt:

    Hoppa, weeer een reden om de mountainbikers te weren in de duinen…
    Ze mogen er nu ook al niet komen, maar ik zie toch duidelijke sporen in het invalidenpad van MTB’ers…..

  3. Johan zegt:

    Martijn, is It Fryske Gea hier over ingelicht? Want, het moet natuurlijk niet te lang een onbegaanbaar zijn voor minder valide gebruikers.
    Het is goed dat je dit probleem met behulp van (bewegende) beelden aankaart.

  4. Martijn zegt:

    @Johan, ik heb It Fryske Gea hier niet over ingelicht. Heb alleen maar een reportage gemaakt.

    @Anno, mountainbikers laten soms sporen na, maar dat kunnen rolstoelgebruikers ook.

  5. gerrit/mountainbiker zegt:

    @anno waar staat dat er geen fietsers in het bos mogen komen
    het is natuurlijk wel heel makelijk om de fietsers weer de schuld te geven.
    Volgens mij komt deze schade door de afgelopen winter, kijk naar de wegen om je heen.

  6. Jan van Dalen zegt:

    @Gerrit/mountainbiker. Verboden of niet verboden, het gaat om aanrichten van schade. Als je vindt dat mountainbikers ten onrechte de schuld krijgen, moet je ook even bij jezelf te rade gaan. Als je ziet dat je onder de huidge omstandigheden schade aanricht, dan neem je toch een paar weken een echt verharde route totdat de paden weer in goede conditie zijn. Heb je ook geen last van klachten van mede natuurgenieters en houden we gezamenlijk het natuurgebied aantrekkelijk. En ….. ik weet niet wie het zijn, maar er is een groep mountainbikers die het nodig vindt een pad dwars over de heide te maken. Geen wonder dat sommigen het voor anderen verpesten en dan heb je al snel dat de gehele groep er voor wordt aangezien. Mijn advies: mountainbikers spreek elkaar aan op onjuist gedrag !

  7. Jacob zegt:

    Om nou weer alle mountainbikers weer de schuld te geven is wel erg gemakkelijk. Normaal ben ik ook tegen fietsers in het algemeen op bospaden, maar om nou hier de bikers weer de schuld van te geven……..speel de video hieboven maar eens af, als je op deze manier met klopmen over het pad gaat lopen krijg je ook al snel schade. En wie zegt dat deze sporen niet door rolstoelers gemaakt zijn of door een buggy met een baby erin……..Zwarte pieten heeft geen zin en wat Jan van Dalen zegt: “als je ziet dat het schade aanbrengt fiets of loop er dan niet langs”, is een goede tip. Ga in ieder geval geen paden creeëren.

  8. Gerrit zegt:

    beste Jan, vanwege weersomstandigheden en de conditie van de paden, hebben wij de laatste maanden, niet meer in het bos gefietst.
    Wij zijn fietsers die wel degelijk rekening houden met de medemens en de natuur. Wij kunnen ons vinden in je advies, spreek mede fietsers aan op hun gedrag.

    Volgens mij gaan wij afwijken van het onderwerp “mindervalidepad slecht begaanbaar”.

  9. Johan zegt:

    @Martijn. Ik ga wel even achter It Fryske Gea aan om hen te vragen om z.s.m. dit probleem van het mindervalidenpad te verhelpen. Al vast bedankt voor jouw oplettendheid.
    Hmmm, aan het einde van deze week voorspelt men weer sneeuw en vorst.

  10. Dirry zegt:

    Ik vraag mij af, of het materiaal wat voor het invalidenpad is gebruikt wel zo geschikt is. ’s Zomers met veel regen, zijn hele stukken glad vanwege een soort groene algen, daar is het dan moeilijk lopen …..
    En nu is het door het strenge winterweer helemaal kapot …..
    Als er iedere keer op deze manier veel onderhoud moet gebeuren, hangt er wel een duur prijskaartje aan. Het is niet te hopen dat het pad gaat verloederen, doordat het te duur in onderhoud wordt.
    Voor veel mensen is het pad een uitkomst ….!

  11. Martijn zegt:

    @Johan, ik ben benieuwd wat It Fryske Gea hier aan gaat / kan doen. We wachten het wel even af.

    Nog even Off-Topic: zou het niet een goed idee zijn om een ATB route aan te leggen in Bakkeveen? Je hebt nu ook een hele mooie route in Appelscha, dit zou toch ook in Bakkeveen moeten kunnen. Dan kunnen mountainbikers op die paden rijden en hebben wandelaars of andere bezoekers geen last van hen. Bovendien maakt FTC Buitenpost ook altijd in januari een hele mooie route in Bakkeveen. Dit zou bijvoorbeeld ook een vaste route kunnen worden, met misschien hier en daar een paar kleine aanpassingen.

  12. Jan van Dalen zegt:

    Reactie van t Fryske Gea: Het is ons bekend dat i.v.m. de opdooi dit invalidepad (en andere paden) in een slechte toestand verkeert.
    Helaas moeten we even wachten totdat de vorst uit de ondergrond is verdwenen, het materiaal is op dit moment niet te bewerken (pap). Zodra dit het geval is, zal It Fryske Gea het pad opknappen d.m.v. rollen/walsen.
    We vragen uw begrip hiervoor.

    Met vriendelijke groet,

    Ane Zijlstra
    Districtshoofd Sud

Geef een reactie