Qbuzz lijn 12 rijdt weer ! (naar Gorredijk)

Goed bericht voor buslijn 12 reizigers naar Gorredijk (Burgemeester Harmsma School).
Vanochtend heb ik weer kontakt opgenomen met de provincie Fryslân, dhr. Brethouwer. Hij vertelde dat buslijn 12 vanaf morgen 5 januari 2010 weer zal gaan rijden. De tijden zijn net zoals voorheen. Dit eerst voor 1 kalenderjaar. In de loop van dit jaar zal bekeken worden hoeveel er van deze lijn gebruik wordt gemaakt.
In ieder geval zijn we voor dit jaar verzekerd van vervoer naar Gorredijk en terug.
Tiny Blaauwiekel

 

Hieronder de tekst van begin december 2009

Afgelopen zondag werd door Aukje Haan via deze site Bakkeveen opmerkzaam gemaakt op een vreemde aanpassing van de dienstregeling. Klik hier voor het betreffende artikel.

Woensdag 9 december wordt op de site van Qbuzz vermeld dat de betreffende ochtendrit is toegevoegd. Zie hieronder voor de exacte tijden voor de weer ingevoegde rit. Vertrek uit Bakkeveen is om 7:41 uur  en aankomst is precies om 8 uur in Drachten.

Blijkbaar is er nog een restprobleem: de bus rijdt niet verder dan het Van Knobelsdorffplein. Lijkt mij gemakkelijk op te lossen door de chauffeur even te vragen door te rijden, want deze bus heeft geen vervolg.

Dan dient zich nog een probleem aan: Er vervalt een lijn en wel die van Gorredijk naar Bakkeveen.

Lees hieronder de noodkreet en oproep van Tiny Blaauwiekel.

Voor alle Lijn 12 reizigers.

Vanaf maandag 14 december rijdt lijn 12 naar Gorredijk niet meer. Bakkeveen komt wel slecht uit met het openbaar vervoer. Kom je op de site van q-buzz geven ze met veel plezier de nieuwe regelingen door. (grrr….)

Onze kinderen gaan naar Gorredijk naar school. Met Arriva had school een overeenkomst betreffende lijn 12. ’s Ochtends om 8.05 uur konden de kinderen met de bus naar Gorredijk, aankomst rond 8.30 uur. School begint om 8.30 uur, maar voor lijn 12 kinderen was het geen probleem dat ze een paar minuten later in de klas kwamen.

’s Middags om 15.30 ging de bus weer richting Bakkeveen. De meeste dagen zijn de schooltijden tot 15.15 uur, dus dit kwam allemaal heel mooi uit. De tijden van de bus waren hier ook op aangepast. Maar nu ligt lijn 12 er helemaal uit.

Wat nu als je naar Gorredijk moet. Buurtbus lijn 104 om 7.10 uur pakken, dan ben je om 7.35 uur op school. En de lessen beginnen om 8.30 uur, dus 55 minuten te vroeg. Terug met de Buurtbus van 16.34 uur is 5 kwartier wachten op de bus als je om 15.15 uur vrij bent. De buurtbus rijdt namelijk om de 2 uur. Kosten per rit € 1.26.
Of je gaat eerst via Drachten dan ben je 8 strippen kwijt (kosten € 3.80) om weer in Bakkeveen te komen en een uur verder.

Waar is q-buzz mee bezig? Willen ze ook nog dat er meer met het openbaar vervoer gereizigd moet worden. De ouders en kinderen worden nu wel weer met een groot probleem opgezadeld.
Als we hadden geweten dat dit eraan zat te komen dan hadden we de kinderen waarschijnlijk niet naar Gorredijk laten gaan. En dat terwijl het zo’n super school is.
Jammer……..

Tiny
 

Geplaatst in: 2009-gebeurtenissen

16 reacties op “Qbuzz lijn 12 rijdt weer ! (naar Gorredijk)

 1. Aukje Haan zegt:

  Hallo Tiny,

  Hopenlijk komt hier ook een goede oplossing voor.

  De “planners” kijken niet naar de gebruikers maar volgens mij alleen naar getalletjes.

  Ik heb vernomen dat de gemeente hiervan ook al op de hoogte is gesteld.

  Groet Aukje

 2. Joost zegt:

  Het is echt klote dat alles er slechter mee word. Door die extra inzet om 7.40 haal je niet e interliner naar heerenveen met aansluiting op de trein…. Nu moet je alnog om 7.10 uit bakkeveen weg en langs aaal die dorpen waardoor je alsnog ff trein mist..grrr

 3. Johan zegt:

  Ook even een brief sturen naar Qbuzz en ROCOV met een beschrijving wat het probleem is, dat je niet akkoord gaat met de nieuwe dienstregeling en een oproep doen aan Qbuzz om de ‘fout’ te herstellen. En: binnen zoveel dagen een (schriftelijke) reactie van de busmaatschappij eisen. Aukje weet inmiddels hoe je dit moet doen. In ieder geval is het in strijd met de mondelinge toezegging van Qbuzz voor de zomervakantie om deze buslijn in stand te houden. Belofte maakt schuld. Toch?

 4. Aukje Haan zegt:

  Tiny,

  Als ik je kan helpen hoor ik het graag, je weet me te vinden.

  Groet Aukje

 5. ... zegt:

  Blijkbaar is er nog een restprobleem: de bus rijdt niet verder dan het Van Knobelsdorffplein. Lijkt mij gemakkelijk op te lossen door de chauffeur even te vragen door te rijden, want deze bus heeft geen vervolg.
  Dit klopt inderdaad, ik moet naar Noord.. dus kan proberen om te vragen, maar er zijn ook van die buschaufeurs die het niet willen..

  Ook de terug weg, ik ben om 16.30 klaar met stage daar, dan zou ik dus nog tot 17.26 moeten wachten, bijna een uur tot ik mijn bus bij knobbeldorfsplein kan nemen. die 16.40 vanuit het oude busstation zou het beste zijn, dan kan ik zo opstappen, nu wordt het een uur wachten.

  Trouwens de nieuwe lijn van 7.41 uur staat nog niet op 9292ov.nl, daar staat dat er om 8.41 een lijn gaat, klopt dit?

 6. Johan zegt:

  Aanvullende info: de bus Bakkeveen-Gorredijk wordt gefaciliteerd door BHS. En de gemeente plaatst een mededeling in de volgende Woudklank. Hoe de busmaatschappij gaat communiceren is niet bekend. Het zal wel niet op CNN komen vanwege de hoge advertentiekosten =8-)

 7. Elisabeth zegt:

  Ben toch blij dat het voor elkaar is dat er toch voor de scholieren een bus van 10 over half 8 komt. Ik werd netjes door de klantenservice terug gebeld met de mededeling dat er een tussenbus komt vanuit Haulerwijk..( Was ook mijn verzoek om ij terug te bellen en dat hebben ze gedaan) Maar de bus mag wel verder rijden naar het oude busstatin in Drachten, er zijn volgens mij nog genoeg jeugd die daar in de buurt op school zitten.

 8. Peter Cornelis zegt:

  Als je nu met de trein komt kan je of via assen gestuurd worden of via Heerenveen… Als je via Heerenveen gaat zijn er 3 mogelijkheden waarbij je op de gekste plekken moet overstappen…. Echt in heel nederland is het ov aardig geregeld maar sinds Qbuzz hier is gaat het er hard op achteruit. Helemaal met die nieuwe dienstregeling. Je leest positieve artikelen in de krant over Qbuzz maar ik en vele anderen het een K*T maatschappij. werkelijk alles gaat er op achteruit

 9. -- zegt:

  en ik kan ook nog steeds vanaf knobeldorf naar het drachtster lyceum lopen. En dit noemen ze service?
  en dan word er gezegt; er word meer op de treinen gereden.. maar dan mogen ze mij wel even vertellen waar hier in de buurt een trein is. Het overgrote deel dat naar drachten toe moet met de bus bestaat toch grotendeels uit middelbaar- en voortgezet.
  ik ben totaal niet blij mee met dit nieuwe systeem!

 10. Sander zegt:

  Mensen hou nou eens op Anoniem zo af te geven op een busbedrijf. U moest eens weten wat voor druk er wordt gelegd op de taken van een busbedrijf. Neem een voorbeeld aan Elisabeth, die belt gewoon met de klantenservice en legt haar probleem voor en wordt iig al teruggebeld met een verklaring.
  Het is zo makkelijk ergens op af te geven terwijl het nog veel makkelijker is om een oplossing voor te dragen.
  Door alleen maar te klagen zijn nog nooit problemen opgelost.
  Benader het eens met een positive instelling dan zijn kleine probleempjes veel minder erg.
  En voor de mensen die het er niet mee eens zijn, Dan gaan jullie toch lekker weer pleiten voor die ouwe rotbussen en chagrijnige chauffeurs van Arriva.
  Denkt om uw bloeddruk en waar een wil is is een weg.

  Ow. ps Toevallig weet ik dat het oude busstation niet meer in gebruik is en wordt gesloopt binnenkort.

  Vriendelijke groet

 11. harry zegt:

  Nou sinds Qbuzz er is, is het er wel flink op achteruit gegaan….En een mailtje heb ik al verstuurd. Als we alle negatieve veranderingen van Qbuzz ten opzichte van Arriva vergelijken zijn het er heel veel. Dus, vrij logisch dat we zeiken, want daar is ook reden toe!

 12. Sander zegt:

  Wat zijn die veranderingen dan als ik vragen mag wat ten nadele is? En er zijn vast ook wel positieve dingen gebeurt?

 13. Harry zegt:

  Nou, dat zal ik je eens even uitleggen.
  Een aantal jaar geleden reed Arriva nog in zuidoost-friesland. De bussen reden toen twee keer per uur (bijna) de hele dag door tot ’s avonds 21.00, ook reed er op zondag een bus. De aansluitingen waar goed geregeld naar Heerenveen/Leeuwarden/Groningen. Sinds Qbuzz kwam reden er zondag helemaal geen bussen meer en reden er overdag nog in de spits 2 bussen p/u en buiten de spits 1 bus p/u (de aansluitingen waren nog oké, behalve de aansluiting naar H’veen was bijna onmogelijk). Nu is het zo dat er zondag geen bussen rijden en doordeweeks de bussen de hele dag 1 keer p/u rijden. De aansluitingen zijn ook waanzinnig slecht.

  De chauffeurs zijn soms vriendelijker, maar ik gebruik het openbaar vervoer erg veel en maak ook zeer regelmatig minder vriendelijke chauffeurs mee. Ook de mooie, nieuwe bussen zijn plezierig om in te rijden.

  Toch zal ik kiezen voor vuile/oude Arriva bussen met chagarijnige chauffeurs die wat vaker rijden en betere aansluitingen hebben dan mooie nieuwe bussen van Q buzz met “altijd vriendelijke” chauffeurs in combinatie met een rot dienstregeling.

  Wie is het hier mee eens?

 14. Harry zegt:

  Want wat boeit mij nou de vriendelijkheid van de chauffeurs… Ik wil op tijd op school zijn, bij de trein zijn of in de stad zijn. Ik wil de mogelijkheid hebben om twee keer per uur terug te kunnen vanuit Drachten. Ik wil de mogelijkheid om twee keer per uur heen te gaan vanuit Bakkeveen. Ik wil geen uur hoeven wachten als ik vanuit H’veen/Lwd/Gron kom en ik mis door drukte in het verkeer de bus in drachten. Ik wil niet een uur eerder uit bed om optijd bij de trein of op school te zijn. Dat is nou juist waar ik flink van baal!

  Het was zo goed, waarom anders?

 15. Simon Haan zegt:

  Mooi ,

 16. Johan zegt:

  Goed nieuws voor Bakkeveen. Openbaar vervoer is belangrijk voor de dorpen. Blijkt inderdaad achteraf dat er achter de tekentafel een fout is gemaakt t.a.v. buslijn 12.

Geef een reactie