Poll: Je eigen stoep sneeuwvrij vegen is een burgerplicht

Op de poll:
Natuurlijk zijn dronken fietsers en voetgangers ook strafbaar!
hebben 775 bezoekers een stem gebracht.
Opvallend is dat toch nog 40 % vindt, dat dronken voetgangers of fietsers niet strafbaar zijn.
De volledige uitslag:

  • Fietsers wel, voetgangers niet: 24%
  • Ja, allebei: 33%
  • Nee, wat een flauwekul: 40%
  • Geen mening: 1%

De nieuwe poll luidt:

Je eigen stoep sneeuwvrij vegen is een burgerplicht.

– Eens.
– Oneens.
– Geen mening.

Toelichting:
In de afgelopen weken is er veel sneeuw gevallen.
Als je dan door Bakkeveen loopt, valt het op dat bij veel huizen de sneeuw op stoep en oprit weggeschoven of geveegd is,
maar dat er ook huizen zijn waar de bewoners alles laten liggen.
Wat vind jij hiervan?

Na het stemmen zijn de resultaten zichtbaar.
Je stem toelichten of reageren op de Poll? Laat een bericht achter bij het nieuwsitem!

Geplaatst in: Opmerkelijk

16 reacties op “Poll: Je eigen stoep sneeuwvrij vegen is een burgerplicht

  1. ANONIEM zegt:

    GOED GEDAAN IK VIND HET GOED DAT ER EEN ENQUETE IS GEHOUDEN OVER MENSEN UIT BAKKEVEEN EN DAT DIT ERUIT IS GEKOMEN>

    MIJN PLUIM VOOR DE MENSEN DIE DIT GEORGANISEERD HEBBEN

  2. Johannes zegt:

    Stoep schoon maken moet normaal zijn dat ieder zijn stukje doet.

  3. Jacob zegt:

    moet je wel een stoep hebben natuurlijk. Op Ecofeen hebben we geen stoep.

  4. Sandi zegt:

    Bij ons op de Skarkamp, moet ik zeggen dat iedereen zijn stoep wel schoonhoud, zo niet, is er altijd wel iemand die het erbij doet. De straat was ook altijd goed begaanbaar, tot op vanochtend dan, maar dat is logisch.

  5. Truus Witteveen zegt:

    Er zijn inderdaad mensen die niks doe of alleen hun eigen paadje, laten we ook rekening houden met de oudere onder ons, ze komen er wel niet uit maar erworden maaltijden bezorgdbij die mensen, er komt een dokter of wat dan ook langs, Goede voornemens dit jaar, help waar je kan ok je medemens eens.

  6. Jan van Dalen zegt:

    Ieder neemt zijn aandeel. En kunnen de buren om wat voor reden ook de stoep niet schoonmaken, dan doe je dat er even bij. Als tegenprestatie krijg je een kop koffie van de buren, bespreek je even de sneeuwtoestand en help je elkaar verder. Dat geeft iedereen weer een goed gevoel.
    Dit soort zaken moeten we niet van de overheid (maatschappij) willen verwachten. De maatschappij: dat zijn we zelf als buren, overburen, over-over buren en dorpsbewoners.

  7. a uit gorredijk zegt:

    de stoep en straat schoonhouden doe je niet alleen voor je eigen veiligheid maar ook voor je medemens zoals de postbode en de kranten bezorgers je buren die es een bakkie komen halen en wie ook meer zij het nodigd uit toch en jetreft nog es een mens, met deze dagen van binnen zitten

  8. een net bevallen moeder die er zelf niet uitkan helaas zegt:

    gebruik de opgeschoven sneeuw voor het maken van een sneeuwpop en betrek je kinderen bij het sneeuw ruimen zul je zien ze doen het straks uit zichzelf en jij komt thuis en de oprit is schoon goed voorbeeld doet goed volgen toch

  9. Johan zegt:

    De gemeente behoort de straten goed en vaak te vegen/schuiven. Gewoon schandalig dat ze het Ecofeen links laten liggen. Waar betalen wij belasting voor? Zijn ze vandaag langs geweest met de veger/schuiver? Bij ons wel. En de eigen stoep moet iedereen zelf schoon houden. Tenminste als je een stoep hebt en als je naar buiten kunt, want mensen die slecht ter been zijn kun je niet hiermee opzadelen. Ik doe ook de stoep van anderen in de buurt. Zonder tegenprestatie. Kleine moeite en goed voor lijf en geest.

  10. Patrick zegt:

    Kwam hier (Boskleane) vanmiddag een dikke John Deere van Kok door de straat met een schuiver. Volgens mij heeft-ie Ecofeen ook meegepakt.

  11. Jacob zegt:

    dat klopt Partick, maar het was geen dikke toch volgens mij was het een klein trekkertje. Maar wat maakt het uit we kunnen er weer door. Zo zie ja maar weer als we elkaar allemaal wat helpen is het zo gepiept.

  12. - Romke - zegt:

    Ik, als oude man, heb niets te klagen. Toen ik op 16 december ’s morgens vroeg naar buiten keek, was het pad tot mijn voordeur al sneeuwvrij gemaakt. Sinds-
    dien is na elke flinke sneeuwbui het erf, zelfs tot aan de garage toe, door
    verschillende buren begaanbaar gehouden. Ik ga alleen af en toe aan de slag
    (met een bladhark!) als ik zin heb om buiten te spelen. Hulde aan zo’n buurt.

  13. trienke zegt:

    je moet het zelf wel kunnen om wat voor reden dan ook,mijn buurman kwam vanochtend mijn pad schuiven en auto uitgraven.SUPER

  14. Klaas zegt:

    Plicht vind ik te ver gaan.
    Ik vind het wél vanzelfsprekend dat je je eigen stoep veegt.

  15. Iemand! zegt:

    Tuurlijk wel! ( heb ik zelf niet maar ik woon ergens achter af in een caravan en niemand weer waar alleen mijn ouders van ongerveer 80 jaar. ik woon niet in bakkeveen maar ik vind bakkeveen een super mooi dorp het beste dorp van het land) maar natuurlijk moeten bij gewone burgers net zoals mijn ouders de stoep schoon hebben ik ben een postbode in mijn dorp en ik erger mij er aan als iemand de stoep niet schoon heeft want dan moet ik met mijn mooie nieuwe pumps door de sneeuw heen en dan zijn ze direct weer vies en nat! bah, ik vind niet dat het mag maar ik vind dat het MOET! het is toch belachelijk dat je daar de tijd niet voor neemt ( ik hoef het niet te doen want ik krijg de post bij mijn ouders enzo! dus er komt nooit iemand bij mij ! ) maar ik ga maar weer stoppen want dit is al een super lang verhaal!
    ps. ik verveel me vaak een belletje vind ik dus niet erg,
    telefoon nummer is: 0636326532

  16. rink van der werf zegt:

    er is ons geleerd je stoep schoon te houden dat is het eerste wat je doet .
    dus normaal

Geef een reactie