Jostiband komt naar Friesland

DE JOSTI BAND KOMT NAAR FRIESLAND!

Op zaterdag 30 januari 2010 is het zover! De Josti Band brengt na tien jaar weer een bezoek aan Ureterp en verzorgt samen met brassband De Spijkerpakkenband een familieconcert. Het programma varieert van het levenslied, popmuziek tot aan musicalhits, kortom geschikt voor het hele gezin. Het concert begint om 19.30 uur en wordt gehouden in MFC ‘De Wier’, Telle 21 te Ureterp.

JOSTI BAND ORKEST
Tien jaar geleden is de Josti Band ook te gast geweest in Ureterp. Een fantastisch concert en een overvolle zaal publiek zijn als herinnering bij gebleven. Het werd de hoogste tijd om dit bijzondere gezelschap opnieuw uit te nodigen in Friesland.

Het geheim van het Josti Band Orkest blijft een raadsel. Als grootste muziekformatie van verstandelijk gehandicapten ter wereld musiceert de groep uit Zwammerdam al meer dan veertig jaar met groot succes. Het orkest van 90 personen staat onder leiding van dirigente Lyan Verburg. Samen met haar geeft het concerten, treedt op in binnen- en buitenland en niemand kan verwoorden waarom en hoe het Josti Band Orkest zoveel enthousiasme, zoveel ontroering en zoveel emoties weet los te maken.

In de eerste plaats zijn daar de orkestleden die ondanks hun handicap vol vuur musiceren. Zij wekken verwondering en bewondering op bij het publiek. Verstandelijk gehandicapten weten met hun muzikaal optreden emotie op emotie te stapelen en het Josti Band Orkest kent en gebruikt dit grote geheim. Dat de musici omringd, gesteund en liefdevol begeleid worden door een heel team is geen geheim. Dat is misschien wel het geheim van het succes.

DE SPIJKERPAKKENBAND
De Spijkerpakkenband – Opsterland e.o. staat onder leiding van dirigent Thijs Oud en is een veelzijdige brassband die musiceren op hoog niveau combineert met het plezier die de muziek hen brengt. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen heeft de band in 2008 en 2009 de landstitel binnen gesleept in de 1e divisie.

Naast deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen en andere concoursen, organiseren ze zelf meerdere concerten waaronder het jaarlijkse Midwinterconcert. De Spijkerpakkenband vierde in 2009 haar 20e verjaardag! Dit werd gedaan met een geweldig jubileumconcert en het uitbrengen van een nieuwe cd genaamd ‘The Essence of Time’.

GEGEVENS CONCERT
Datum : Zaterdag 30 januari 2010
Aanvang : 19.30 uur
Locatie : MFC ‘De Wier’, Telle 21 te Ureterp
Voorverkoop : € 17,50, kinderen t/m 12 jaar € 12,50 (kaart is incl. 1 consumptie)

VOORVERKOOP
www.muziekinopsterland.nl
• Primera “De Bibliomaan”, Weidebuorren 54, Ureterp
• MFC ”De Wier”, De Telle 21, Ureterp
• Telefonisch reserveren, Germ Nicolaï, Bakkeveen op tel. 0516-541289
 

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

1 reactie op “Jostiband komt naar Friesland

  1. Peter Cornelis zegt:

    COOOL JOH!

Geef een reactie