Herontwikkeling Mjumsterwei – Jarig van der Wielenwei Bakkeveen

Het is op dit moment even stil rond het aantrekkelijker maken van de Mjumsterwei en Jarig van der Wielenwei. Dit heeft alles te maken met het wachten op een beschikking van de provincie betreffende een belangrijke subsidiebijdrage voor dit project. De plannen voor uitvoering liggen klaar maar zolang de totale financiering niet rond is maakt de gemeente pas op de plaats alvorens verder te gaan. We zullen nog even geduld moeten hebben en hopen dat het allemaal goed komt.

De plannen zijn tot stand gekomen met hulp en inbreng van Plaatselijk Belang, aanwonenden, Grontmij, It Fryske Gea, Natuurmonumenten, Staatbosbeheer, politie, provincie, gemeenten Noordenveld en natuurlijk onze eigen gemeente. Daarbij is er ook overleg geweest met NLTO en met de plaatselijke natuurverenigingen. Het planideeën zijn ook op inloopdagen besproken met aanwonenden en andere belangstellenden. Wanneer de gevraagde subsidiebijdrage van de provincie wordt toegekend volgt een algemene informatiebijeenkomst voor aanwonenden en andere belangstellend.

De uitgewerkte plannen sluiten aan bij een jarenlang gekoesterde wens van Plaatselijk Belang en It Fryske Gea om daarmee ook de maximum snelheid op beide wegen te beperken tot 60 km/h. De plannen beogen een verbetering van verkeersveiligheid voor mens en dier. Gelet ook op het grote belang voor recreatief fietsverkeer is gekeken naar oplossingen om beide wegen verkeersluwer te maken.

Met de uitgewerkte plannen wordt een meer natuurlijke overgang gecreëerd tussen het beekdal van het Koningsdiep aan de ene kant en het bovenloopstroomgebied van de hoger liggende zandgronden aan de andere kant. Daarnaast komt hierdoor de cultuurhistorische verbinding tussen Fryslân en Drenthe veel beter tot zijn recht. Bovendien worden met het plan de verbindingen met de aangrenzende natuurlijke, cultuurhistorische en toeristische elementen in deze omgeving veel beter herkenbaar. Omdat in deze omgeving natuur, cultuurhistorie, landbouw, recreatie en toerisme niet los van elkaar kunnen worden gezien is gekozen voor een integrale visie voor herinrichting van genoemde wegen en de directe omgeving.

Wie meer wil weten over de plannen wordt verwezen naar het Gemeentebedrijf in Gorredijk (0513-481550). Wij hopen dat de beschikking van de provincie komt en niet al te lang meer op zich laat wachten zodat wij een volgende stap kunnen zetten. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Gemeente Opsterland

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

Geef een reactie