Crossloop zondag 10 januari afgelast

Cross Bakkeveen afgelast

Afgelopen week hebben we als organisatie het parcours in Bakkeveen meerdere malen gecontroleerd. Helaas komen we tot de conclusie dat het niet veilig te belopen is.

Een start is mogelijk, maar bij de eerste bocht loop je de kans al onderuit te gaan. Het verdere pad loopt rond en de sneeuw is daar vastgelopen. Je kan dus alleen op het midden lopen. De heuvels zijn alleen op bergschoenen en zijdelings lopend af te dalen. Op sportschoenen is het helemaal niet te lopen. Verder zitten overal harde ATB sporen in de bodem.

Tenslotte het parkeerterrein. Er kunnen nu een aantal auto’s staan, maar er liggen ook bulten sneeuw. Met de huidige vooruitzichten van het weer, en om ongelukken te voorkomen is besloten om de loop niet door te laten gaan.

Namens de Wedstrijdorganisatie
Hedzer Laskewitz

Wel kunnen we de liefhebbers van een mooie wandeltocht Bakkeveen aanraden. De natuur is hier werkelijk schitterend.
 

Geplaatst in: Crossloop

5 reacties op “Crossloop zondag 10 januari afgelast

 1. Douwe zegt:

  Jammer maar idd, het is heel erg mooi om met die sneeuwbeelden in de bossen te wandelen.
  Wel vind ik het spijtig dat uit deze berichtgeving het idee kan ontstaan dat de ATB’ers mede schuldig zijn aan de afgelasting. Neemt u van mij (als fietser) aan dat het voor fietsers minstens zo lastig en af en toe gevaarlijk is om in de bossen te fietsen.

 2. Jacob zegt:

  Douwe je geeft het zelf al aan dat het gevaarlijk is om op dit moment in de bossen te fietsen, blijf er dan weg. Als een huis in brand staat is het gevaarlijk om naar binnen te gaan , dus ga je daar niet naar binnen. Een beetje fleuwe vergelijking misschien maar hij klopt wel. En het feit ligt er nu eenmaal dat er inderdaad sporen van ATB’ers in de grond staan. Ook schoenafdrukken van bergschoenen natuurlijk, maar ja wandelen is op dit moment minder gevaarlijk, mijn advies ga eens lekker wandelen.

 3. Douwe zegt:

  Jij hebt mijn opmerking totaal verkeerd begrepen Jacob! Die anderhalve atb’er, want meer zullen er door de gevaarlijke situatie echt niet geweest zijn, kan niet de oorzaak van de afgelasting zijn. En als je goed gelezen hebt vind ik het ook mooi, en zeker in deze omstandigheden, om te wandelen.

 4. Patrick zegt:

  Het gaat volgens mij om oude ATB-sporen. Gisteren ben ik “rond” geweest en inderdaad zitten er in de bekende zwakke passages in de paden nogal wat oude sporen die bevroren zijn.

 5. Jacob zegt:

  Ik heb je opmerking niet verkeerd begrepen. Heb zelf veel ATB’ers in het bos rond zien fietsen (lees ploegen) en zelf ook de sporen gezien, zelfs ver naast de paden (ook daar staan trouwens voetsporen,dus de wandelaars doen net zo hard mee.) Dus ze zijn gewoon mede schuldig. hardlopen door deze ATB-sporen is nu eenmaal niet te doen. Deze sporen kunnen natuurlijk ook ontstaan zijn door ATB’ers en wandelaars die wel netjes op het pad gebleven zijn maar door een zacht gedeelte van het pad wat nadien weer bevroren is zoals Partick ook aan geeft.

Geef een reactie