Bakkeveen valt binnen 5km zone Q-koorts

Vandaag 12 januari 2010 krijgen alle inwoners van Bakkeveen een brief van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hier wordt ieder geïnformeerd over dat er binnen een straal van 5 kilometer Q-koorts is vastgesteld bij twee melkgeitenbedrijf.

De besmette bedrijven zijn:

15- Haspelwijk 1    9354VT    Zevenhuizen Gn Groningen  vastgesteld op 12-11-2009  Geit
62- Grensweg 1A   9343TD   Een West Drenthe   vastgesteld op 07-01-2010  Geit
 

zie hiervoor ook de navolgende link betreffende locaties en besmettingsgebieden in Nederland.

http://www.vwa.nl

Rubriek

Snel naar:
Q-koorts

linker menu:

Overzicht besmettingen Q-koorts

op pagina zie link:

– Adressen locatie besmette bedrijven Q-koorts

– Kaart overzicht besmettingen Q-koorts

 

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

16 reacties op “Bakkeveen valt binnen 5km zone Q-koorts

 1. Johan zegt:

  Wie heeft er al een officiële brief ontvangen van VWS?

 2. Connie zegt:

  Wij hebben vandaag een brief ontvangen.

 3. Aukje zegt:

  Bij ons is de brief ook binnen.

 4. Johan zegt:

  Ik heb een scan van de brief (exclusief de veelgestelde vragenbrief) geplaatst op http://d66fryslan.web-log.nl/ Misschien dat Jan deze scans kan toevoegen aan dit bericht?

 5. Huub zegt:

  Ik heb vandaag ook de brief ontvangen.

 6. Annie zegt:

  Ook wij hebben de brief binnen,ik denk dat het huis aan huis is gedaan.Het is een duidelijke brief zodat je weet waar je aan toe bent.

 7. Freek zegt:

  Er staat vrij duidelijk bovenaan dit item dat alle inwoners van Bakkeveen een brief krijgen, dus het lijkt mij eerder noemenswaardig om te noemen als je de brief juist niet hebt gekregen.

 8. Johan zegt:

  Een duidelijk brief. Het had eerder verstuurd kunnen worden. Slecht nieuws natuurlijk, maar geen vreselijke ramp. Het betekent extra waakzaam zijn en meer denken om de hygiene. Wie volgt in Friesland? En wanneer? Want ik heb begrepen uit de brief en de info op internet, dat de Qkoorts echt om zich heen aan het grijpen is. Gezondheidsklachten? Even naar de huisarts of GGD.

 9. Johan zegt:

  O ja, ik van plaatselijk belang in Haulerwijk begrepen dat zij dezelfde brief hebben ontvangen. Bakkeveen is dus niet de enige in Friesland. Is dit zorgwekkend of valt het mee?

 10. geitenboertje zegt:

  Zit er maar niet over in , de geiten worden geruimd voor het aflammeren dus het gevaar op besmetting komt niet meer. Je kunt overigens net zo makkelijk besmet worden van een koppel schapen hoor , maar die worden allemaal niet getest dus daar zou ik ook maar uit de buurt blijven. Huisdieren zijn grotendeels ook besmet dus die moet je misschien ook maar wegdoen. 50 % van de rundveebedrijven blijken ook besmet dus daar moet je ook uit de buurt blijven. Kinderboerderijen zijn ook besmet maar worden niet geruimd. Misschien moet iedereen maar thuisblijven. Jullie laten je toch niet gek maken door die regering er klopt toch helemaal niets van. Geruimde bedrijven krijgen op de dag een brief dat ze weer vrij zijn in Hoogersmilde en Rhenen. De geitenhouders zijn het slachtoffer geworden om de mensen tevreden te stellen.

 11. Johan zegt:

  Geitenboer(tje), weet jij hoe lang het in Hoogersmilde en Rhenen ongeveer heeft geduurd vanaf constatering Qkoorts, totdat zij vrij werden verklaard? Hebben we over enkele weken? Maanden? Volgens mij zijn niet alleen geitenhouders de klos, ook de houders van schapen. Op internet stond: met name kleine herkauwers hebben er last van, maar dat heb je in het begin van jouw reactie al aangegeven.

 12. Peter Cornelis zegt:

  Gaat nu iedere lezer van dit bericht vertellen dat ze ook de brief ontvangen hebben? Oke, hahaha… Wel laat zo’n brief als er al per 12-11 Qkoorts geconstateerd is…

 13. harde werker zegt:

  johan ik let al een tijdje op jou berichten tjonge jonge ! jij ben echt wel hoog begaafd! weet overal een antwoord op. kom nou niet met een lulig terug woord!

 14. geitenboertje zegt:

  Johan, Dit vrije melkmonster was van november, het monster wat bepalend was voor q koorts was van begin oktober. LNV schrijft hoe dichter je het aflammeren nadert des te meer bacterien komen er vrij. Op de kaart van de besmettingen kun je zien dat er niemand rondom Hoogersmilde ooit ziek is geweest. Onbegrijpelijk dat er geruimd werd. Het vwa houdt de melkmonsters 2 maanden achter want wij krijgen nu de uitslag pas en ze kunnen na 7 dagen de uitslag al weten. Ik hoop dat de burgers dit ook eens te lezen krijgen hoe wij voor de gek worden gehouden. Vooropgesteld dat wij ook niet willen dat er mensen ziek van onze geiten worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat gevaccineerde dieren geen bedrijging meer vormen.

 15. Douwe zegt:

  Tendentieuse tv programma’s in combinatie met (potentiële) politici die vlak voor de verkiezingen staan, geeft rare gevolgen. Geitenboertje houdt zich nog aan een voorzichtige schatting v.w.b. besmette rundveebedrijven. Ik heb al 60% gehoord. Voor geitenboeren is het ook de vraag hoe ze verder moeten na ruimingen. Mag er wel doorgefokt worden met achterblijvend materiaal? Ik wens deze ondernemers wijsheid en sterkte.

 16. boerin zegt:

  We denken aan alle geitenboeren, van wie (een gedeelte van) de veestapel wordt geruimd. Ik denk dat we niet half doorhebben wat de impact van zo’n ruiming is. En voor de mensen die denken dat de boeren niet aan de dieren denken: Ook wij hadden liever een andere oplossing gezien.

Geef een reactie