Sterrenbaan straks weer in gebruik?

Stevige vorst op komst (LC 28.12.09)


Er komt in Friesland een vorstperiode, die te vergelijken is met die van de Elfstedenwinter van 1997. De weercomputers van het ECMWF (het Europese weercentrum in het Engelse Reading) voorspellen een winter die dinsdag licht begint en het weekeinde oploopt van matige tot strenge vorst.
Volgende week wordt zelfs zeer strenge vorst (-15 graden of lager) verwacht. De verwachting is, dat de nieuwe winterperiode minimaal een dag of tien zal duren. Het wordt dus opnieuw en voor langer dan een paar dagen ‘ouderwets’ winterweer.
 

Geplaatst in: Opmerkelijk

2 reacties op “Sterrenbaan straks weer in gebruik?

  1. weerstation Bakkeveen zegt:

    Een erg mooi vooruitzicht natuurlijk, Maar laten we hier maar voorzichtig mee zijn. Niks is zo veranderlijk als het weer. Voordat het echt stevig gaat vriezen wordt er ook nog een laagje sneeuw verwacht. Wanneer we dat niet op tijd van het ijs krijgen zal de aangroei van het ijs stagneren of zelfs terug lopen. Het is dus afwachten en vooral voorzichtig zijn.

  2. anoriepapa zegt:

    ik vind (daar beginnen al mijn verhaaltjes mee) het weer vooral in friesland heel mooi ik ben nu namelijk hier op vakantie want ik kom eigenlijk uit germania, maar dat doet er niet toe. maar toch vind ik bakkeveen het mooiste plekje van de wereld.
    good night!!!

Geef een reactie