Politie houdt jonge drankrijder aan

Bakkeveen: politie houdt jonge drankrijder aan

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige inwoner van Wijnjewoude aangehouden omdat hij onder invloed op zijn fiets reed. Agenten zagen de man zonder verlichting op zijn fiets op De Bult (in Bakkeveen) rijden. Ze spraken hem aan en toen bleek al snel dat de jongen behoorlijk onder invloed van alcohol was. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 785 ug/l blies. Tegen de fietser werd proces-verbaal opgemaakt, daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het fietsen zonder verlichting. Hij kreeg een rijverbod van negen uur.
 

bron: politie.nl

Geplaatst in: 2009-gebeurtenissen

16 reacties op “Politie houdt jonge drankrijder aan

 1. Andries zegt:

  Als deze jongen pech heeft wordt hij op oudjaarsavond nogmaals gepakt voor het afsteken van vuurwerk onder invloed, want volgens een stel groenlinksers, moet dit ook strafbaar worden.

  Dus ook op oudjaarsavond moet iemand de vuurwerkbob zijn.

  Het wordt ook steeds gekker. Laat je de auto staan. Word je gepakt op de fiets!

 2. YAHOO zegt:

  ANDRIES JE HEB EEN BEETJE ONGELIJK! STEL JE VOOR HIJ RIJD 4 MENSEN AAN OP ZIJN FIETS WAT EEN ROTZOOI HEB JE DAN!! MAN O , MAN LAAT ZE ECHTE BOEVEN VANGEN INPLAATS EEN DRONKENDROPJE OP EEN FIETS.

 3. Arjan zegt:

  openbaar dronkenschap is altijd strafbaar, weer een heerlijk intelligente opmerking dat ze maar “echte boeven” moeten gaan vangen.
  Ze doen gewoon hun werk, als je iets doet wat niet volgens de wet mag, loop je het risico om tegen de lamp te lopen.

 4. YAHOO zegt:

  OCH ,OCH ARJAN JOU PAPPA ZIT OOK BIJ DE BRIGADE ZEKER ZELF NOOIT EEN BOEFJE GEWEEST!!! ZIELIG !!! DRINK JIJ ER NOG MAAR 1.

 5. vd v zegt:

  arjan wat ben jij zielig , zeker tegen alcahol .Ze doen gewoon hun werk , bla, bla, bla, laten ze gewoon die jongen lopen neem m,n petje af dat hij niet op een scooter rijd . Nog iets als je een feestje bij je buren hebt dan moet je zeker slapen blijven omdat je te veel ophebt. openbaar dronkenschap.

 6. Arjan zegt:

  volgens mij heb je een nieuw toetsenbord nodig “yahoo” je schreeuwt nogal.

  @ vdv ik ben zeker niet tegen ALCOHOL maar ik heb nog wel respect voor de politie zoals velen niet meer hebben tegenwoordig. Ik zeg ook niet dat ik het zelf nooit heb gedaan, maar als je iets fout hebt gedaan, moet je gewoon niet piepen.

 7. Arjan zegt:

  Het gaat trouwens ook niet om 1 borreltje teveel, 220 ug/l is voor een ervaren bestuurder de limiet.
  Gezien zijn leeftijd zou hij als hij een rijbewijs zou hebben, maximaal 88 ug/l mogen hebben.
  Die limieten zijn natuurlijk niet voor niets opgesteld.

 8. Aukje zegt:

  Als je in het donker fiets en dan ook nog teveel drank op hebt, mag die persoon blij zijn dat hij meegenomen is.
  Het is de vraag of hij heelhuids thuisgekomen was, hetzij onder een auto of een sloot ingereden, met alle gevolgen van dien.

  Ik kan me dus voorstellen dat de politie hem meegenomen heeft.

 9. Annie zegt:

  Als je zoveel hebt gedronken en op een fiets zit zonder licht is het inderdaad beter zo, wie weet wat er anders had kunnen gebeuren.Nu is hij tenminste veilig thuis gekomen.Veel mensen drinken wel eens te veel ,maar de situatie was erg gevaarlijk.

 10. Peter Cornelis zegt:

  Wat een onzin allemaal. Dat je niet in de auto of op de scooter mag rijden onder invloed vind ik normaal. Maar kom op, inderdaad, hoe kan je dan nog uitgaan? Of naar inderdaad een feestje van de buurman? Je mag tegenwoordig ook helemaal niets!

 11. Johan zegt:

  Degenen die het optreden van de politie aan de kaak stellen hebben ongelijk. Zie de verkeerswet voor bestuurders (inclusief fietsers!) onder invloed en rijden zonder verlichting. Of moeten wij alle regels afschaffen en wet van de jungle toestaan? De politie heeft het voornamelijk gedaan ter bescherming van de 16-jarige. En terecht. Wat zou men op het bureau te horen hebben gekregen als deze jongen dronken de vaart was ingereden of tegen een vrachtwagen was geknald met de dood/invaliditeit tot gevolg?
  Je mag tegenwoordig heel veel, behalve gevaarlijke situaties veroorzaken, voor jezelf en voor anderen. Wederom: petje af voor onze mensen in het blauw! Wat mij betreft mogen daarvan meer op straat komen om onze veiligheid in het dorp te verbeteren. Ik hoop dat het goed tot deze Wijnjewoudster is doorgedrongen, want een dronken autobestuurder is en blijft een moordenaar op de weg …
  En please, wil YAHOO zijn/haar naam bekend maken in plaats van anoniem of onder een alias te reageren op dit item? Of kom je soms uit Amerika? Bij voorbaat dank. Ik wens iedereen in Bakkeveen een goede jaarwisseling.

 12. Koert zegt:

  Wijze woorden Johan. Ben het geheel met je eens. Over consequenties wordt pas achteraf nagedacht. Zonder licht is ook niet slim. De chauffeur die je aanrijdt met alle gevolgen van dien is heeft zijn leven lang eenj schuldcomplex.

 13. Andries zegt:

  Beste Johan, in dit geval gaat het niet om een autobestuurder. Deze jongen was op de fiets.

 14. Johan zegt:

  Andries, het was inderdaad in dit geval een fietser. Ik bedoel het zuiver hypothetisch. Ik kijk vooral naar de toekomst. Tenminste, als deze fietser het autorijbewijs gaat halen. En zoals Koert het zegt leg ik de nadruk op de consequenties, voor nu en voor de toekomst, voor hemzelf, zijn ouders en degenen die zo’n jonge beschonken fietser zonder verlichting onder de wielen krijgt. Wat mij betreft mag er betere voorlichting komen voor de jeugd over de strafbaarheid en consequenties van dronken fietsgedrag, want volgens mij zijn tieners hiervan niet op de hoogte hoewel je natuurlijk behoort te beseffen dat je gevaarlijk bezig bent. Ik wist het namelijk pas voor het eerst toen ik theorielessen kreeg voor het rijbewijs. Over verlichting op de fiets/auto heb ik altijd geleerd, dat het in het verkeer gaat om ZIEN en GEZIEN worden.

 15. De echte koert (kurt) zegt:

  Proces verbaal is wel een overtrokken actie van de petten, als de beste jongen zonder licht fiets zal hij dat wel gedaan hebben omdat ie anders de pedalen niet meer rond zou krijgen door de extra weerstand van de dynamo.

  785ug/l? Dat is veels te weinig , ik had hem teruggestuurd naar het cafe!

  Arjan, ga terug naar je Duplo ..

 16. sef zegt:

  Wie is deze jongen? dJdV?

Geef een reactie