Kerstwandeling 2009: impressie en uitslag puzzel

Kerstwandeling 2009: nood – editie

Kerstwandeling 2009 zit er weer op. Iedereen is weer veilig teruggekeerd bij de finish. Het was een tocht met een lastige voorbereiding en voro de deelnemers positieve en nagatieve verrassingen.

Donderdag 17 december viel er in Bakkeveen al 25 cm sneeuw en de dagen daarna is er nog 15 cm bijgekomen. De sneeuw op de paden lag zo hoog dat wandelen vrijwel niet mogelijk was. Een paar dage ngeleden begon het snel te dooien en zakte het sneeuwdek. De weersverwachtingen voor 2e kerstdag waren onzeker. Konden we zonder wezenlijk risico op onveilige situaties wel of niet door het bos lopen?

Uiteindelijk is besloten een noodeditie van de kerstwandeling te houden. Een veilige route langs straat en fietspad heen en terug naar de “koek & sopie” bij camping Ikeleane. Deze straten waren goed begaanbaar. Op eigen risico mochten deelnemers over de bosroutes. Die waren alleen op plattegrond verkrijgbaar. Als het te zwaar werd of te lastig lopen dan kon men snel de openbare weg terugvinden. Met opzet zijn er geen pijlen geplaatst om te voorkomen dat de organisatie deelnemers zou stimuleren de gevaarlijker bosroutes te volgen.

De “koek & sopie” was bij camping Ikeleane en deze werd verzorgd door Worlds Servants Bakkeveen. Zij hadden van te voren ook veel moeite om de catering goed te verzorgen: wat moest wel en wat niet ingekocht worden. Vorig jaar 2000 deelnemers en nu? Dat was afwachten. Uiteindelijk werd het een wat beperkt assortiment: koffie, limonade, chocolademelk, cake en slagroom.

Uiteindelijk zijn er 844 betalende wandelaars geregistreerd. ongeveer de helft van wat we gewend waren. Hopelijk is volgend jaar alles weer normaal, kunnen de routes weer worden bepijld etc. Iemand wilde nog een kerstkoor onderweg. Dat zal er ook in 2010 waarschijnlijk niet inzitten.

Hieronder een foto-impressie met foto’s van:

  • Richard de Vries
  • Willem Dolstra
  • Jan van Dalen
  • Dirry Rietveld haar foto’s staan hier.
  • Hier staat het verslag met foto’s van Appie en Janny Bos (bestgenog.nl)

De uitslag van de puzzel met antwoorden en toelichting vind je in het volgende pdf document: klik hier.

Geplaatst in: Kerstwandeling

1 reactie op “Kerstwandeling 2009: impressie en uitslag puzzel

  1. Jacob en Dieuwkje zegt:

    Wij waren helaas het weeekend weg zodat we niet mee hebben kunnen lopen. Aan de foto’s te zien was het toch nog wel te doen. Maar weer wachten tot volgend jaar. De laatste foto van de serie geeft wel aan dat je het rustig aan moet doen (25 km drempels).

Geef een reactie