Sinterklaas in Bakkeveen: de filmpjes

Zaterdagochtend 21 november 2009 om iets na 10 uur is Sinterklaas in Bakkeveen aangekomen.

Het was mistig, waardoor het natuurlijk wat onzeker was of Sinterklaas wel zou kunnen komen. De wegwijspiet had de uitvinderspiet al ver vooruit gestuurd en deze had iets heel moderns bedacht: de Sinterporteur machine. Hiermee kon Sinterkaas worden overgeseind. Net zoals bij mobiel bellen en SMS’en. “Alle mobiele telefoons uit”, aldus Piet Agoras (de uitvinders Piet), omdat het anders wel eens mis zou kunnen gaan.

Na herhaalde pogingen werd een Sinterklaaspopje en de staf van sinterklaas overgezonden, maar Sinterklaas zelf niet. Bij de laatste poging kwam de Koele Piet uit de machine tevoorschijn. Dat was wel leuk, maar zeker niet de bedoeling.

Daarom maakte mevr. Praatjes een eind aan het moderne gedoe en moesten de kinderen luidkeels zingend proberen Sinterklaas naar Bakkeveen te krijgen.

Dit lukte uiteindelijk. Na een ontvangst en tocht door het dorp werd het feest in Dundelle afgesloten. Er waren veel mensen op de been.

Foto’s staan hier.

Er zijn 2 filmpjes: elk van ongeveer 6 minuten.

 • Filmpje 1 gaat over de spannende aankomst van Sinterklaas en het welkom.
   
 • Filmpje 2 gaat over de rondrit door enkele straten van Bakkeveen en de bijeenkomst in Dundelle.
   

Deel 1

Deel 2 

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

5 reacties op “Sinterklaas in Bakkeveen: de filmpjes

 1. Martijn zegt:

  Jan, mooie filmpjes heb je gemaakt, geeft een mooi overzicht van het sinterklaas spektakel.

 2. Michel zegt:

  Jan, wat een prachtige beelden. En wat snel geplaatst!
  Weer geweldig ge(peper)noten!!!!

 3. Jeen zegt:

  Jan super gedaan weer wat een feest alles bij elkaar en wat een prachtig mooi weer hebben we er bij gehad eerst de mist en later het zonnetje. Al met al een zeer geslaagd feest. Ik denk dat Sinterklaas en al zijn zwarte Pieten ook wel weer hebben genoten en graag volgend jaar hier weer in Bakkeveen komen

 4. Piet Agoras zegt:

  de foto’s waren al geweldig maar deze filmpjes geven een extra sfeer impressie mee. Goed gedaan Jan, we zullen aan je denken op 05 december

 5. Jan van Dalen zegt:

  Denken ……. Piet Agoras. Volgens mij ben je nog niet erg goed in het denken. Logisch dat na 3 pogingen de Sinterporteur nog niet werkte ….
  Het was bijna een standaard werkdag om een samenvatting van de intocht te maken. Desondanks heb ik wel genoten van de goed opgebouwde intocht en uitvoering daarvan. Heb nog vaak delen van de filmpjes bekeken met een glimlach. Hopelijk komen jullie volgend jaar weer naar Bakkeveen ! Desnoods gesinterporteurd.

Geef een reactie