Nieuw historisch materiaal

Digitaliseringsproject van Historische Vereniging Bakkeveen 

Historie in beeld
Het winterhalfjaar is begonnen. Er worden weer regelmatig historische foto’s en andere documenten over Bakkeveen op deze website geplaatst in de rubriek historie. Binnen de Historische Vereniging Bakkeveen heeft Siebren Roelsma het grootste deel van de historische informatie gescand, zonog opgeknapt en op www.bakkeveen.nl gepubliceerd. Bij elke gepubliceerde foto is vermeld wie de eigenaar is en wie de foto heeft geplaatst. Door op de link van de plaatsen te klikken kun je deze persoon een email zenden. We vermelden hier geen emailadressen om SPAM te voorkomen. Daarnaast kan er nog meer informatie per foto beschikbaar zijn. Deze informatie hoeft niet altijd goed te zijn.

Bekijken
De foto wordt op de site helaas niet helemaal goed getoond. Door op de foto te dubbelklikken krijg je de complete foto en maximaal vergroot. Op de foto in normale grootte ontbreekt er een stukje. Hopelijk wordt dit fenomeen spoedig opgelost.

Foto-bijeenkomsten
Eén avond per maand wordt in samenwerking met Sociaal Cultureel Werk (SCW-Dunhoeke) een foto-avond georganiseerd. Meestal komen er op een dergelijke avond tussen de 10 en 15 personen, die een aantal historische foto’s gaan beoordelen. Er wordt nagegaan waar en wanneer de foto is genomen en vooral wie erop staan. Natuurlijk wordt niet iedereen het altijd eens. Belangstelling: de eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 25 november om 19:30 uur in Dunhoeke. En daarna woensdagavond 16 december, weer om 19:30 uur. Het zijn gezellige avonden, waarbij een stuk of 30 foto’s worden besproken.

Sterren
De beoordeelde foto’s krijgen een aantal sterren mee: van 1 tot 5. Als er 5 sterren zijn gegeven, is de gedachte dat alle gegevens van en op de foto correct zijn. Minder sterrenbetekent dat er nog informatie ontbreekt. De sterren kom je alleen tegen bij foto’s die tijdens de bijeenkomsten zijn beoordeeld. Als je door de meer dan 1800 foto’s bladert, dan zul je zien dat de beschrijving van veel foto’s nog moet worden gecontroleerd en eventueel bijgewerkt.

Meer foto’s
De Historische Vereniging Bakkeveen is nog altijd op zoek naar beeldmateriaal van de tijd van weleer. Niet alleen voor foto’s, maar ook filmpjes is grote belangstelling. Je kunt Siebren Roelsma mailen als je beeldmateriaal hebt (klik op zijn naam onder een foto) of mail naar info@bakkeveen.nl dan wordt deze email naar Siebren doorgestuurd.

We wensen je veel kijkplezier. En denk je dat er iets niet klopt, dan graag even reageren.

Geplaatst in: Historie

Geef een reactie