BABS uitje naar gevangenismuseum in Veenhuizen

Zaterdag 21 november 2009 is buurtvereniging BABS naar het gevangenismuseum in Veenhuizen geweest.

Rond de klok van half 2 zijn er 21 personen richting Veenhuizen afgereisd. Bij aankomst stond onze gids (en buurtgenoot) Joeke de Jong  al klaar. De rondleiding begon met een rondrit in de boevenbus, waarin vroeger gevangenen werden vervoerd. De rondrit ging door het dorp Veenhuizen. De Jong wist ons veel informatie te verstrekken over de gebouwen en hun bewoners. Ook kregen we informatie hoe de gevangenen verplaatst worden in de busjes . Ook staan er 2 gepantserde auto’s op het middenterrein waarin personen vervoerd zijn die naar de zwaarbeveiligde rechtbank gebracht moesten worden, de ramen zijn voorzien van 4 cm dik kogelvrij glas.

Ook werd nog een bezoek gebracht aan de beruchte Rode Pannen, een historische gevangenis, pal naast het Gevangenismuseum. Deze gevangenis is tijdelijk aan het Gevangenismuseum beschikbaar gesteld, maar blijft onderdeel van de justitiële reservecapaciteit.

Programma:
=>ontvangst gevangenismuseum
=>rondrit met de boevenbus
=>kopje koffie in het museum
=>rondleiding museum
=>bezichtiging cellencomplex
=>afsluiting met bezoek winkeltje gevangenismuseum
 

Geplaatst in: BABS

4 reacties op “BABS uitje naar gevangenismuseum in Veenhuizen

 1. ytsje zegt:

  Martijn wat in leuke foto’s fan ús útsje nei it gevangenismuseum.
  En de organisaasje tige tank mar ik haw wol in opmerking. It wie hiel leuk mar as wy mei elkoar fuort geane is it ek gesellich om wat te praten en dêr wie gjin tiid foar. Dat fyn ik wol spitich wy hienen hjerder foart moatten neffens my. It moast allegearre te fluch.
  Hetlike groetnis fan Ytsje.

 2. peter zegt:

  bleek dus toch een retourtje te zijn…

 3. anneke van der beek zegt:

  reken je op de tweede bladzijde de derde foto van onderen Ytsjes voertuig daar ook bij??

 4. I.W.S. zegt:

  No, no Anneke wêr sjochsto dy persoan foar oan? It liket wol dat dy de boef is dy’t ferfierd wurde moat. Mar dat hâlde wy ûnder de pet want net elkenien hoecht it te witten. I.W.S. te bakkefean.

Geef een reactie