Activiteiten Beleefbibliotheek Drachten

Hieronder 2 activiteiten van de Beleefbibliotheek van Drachten. Ingezonden door dorpsgenoot Jacob van der Weij.

Bakkeveen is een sportief dorp met veel wandelaars.
De één loopt een rondje met de hond en de ander maakt een mooie tocht met de Hannekemaaiers.
Ik weet dat er in ons dorp ook een aantal mensen spelen met de gedachte om ooit nog eens de
pelgrimsroute naar Santiago di Compostela te gaan lopen of fietsen.Misschien kan onderstaande lezing in de Beleefbibliotheek van Drachten onze dorpsgenoten alvast op weg helpen.
Aldus dorpsgenoot Jacob van der Weij.

Pelgrimsroute naar Santiago di Compostela
De overtreffende trap van een wandelvakantie is de pelgrimstocht. Rome en Jeruzalem zijn bekende bestemmingen, maar de meest bewandelde weg in Europa loopt naar Santiago di Compostela. Steeds meer mensen trekken naar het graf van apostel Jacobus in Noord Spanje. Voor het avontuur, ter bezinning of vanwege de sportieve prestatie. Drs. Chris Houwman is historicus. Hij liep als pelgrim de Spaanse Camino di Santiago. Op dinsdag 15 december geeft hij in de Beleefbibliotheek van Drachten een persoonlijk verslag van deze voettocht.

Tussen 19:30 – 21:30 uur gaat hij in op de historische achtergronden, zoals het ontstaan van de route en het historisch perpectief. De lezing volgt het spoor van de Camino langs beroemde monumenten, zoals de kathedralen van Burgos en Leon, en wonderlijke plaatsen, zoals Santo Domingo. Het zal duidelijk worden dat de Camino de Santiago veel meer is dan een kunst- of cultuurroute. Daarom zal ook worden ingegaan op misschien wel de belangrijkste vraag: wie is nu de ‘echte’ pelgrim? Ook krijgt u organisatorische tips.

Toegang voor leden is € 5,00 en voor niet-leden € 6,00. Aanmelden kan via de website
www.beleefbibliotheek.nl , telefonisch op nummer 0512-512680 of aan de balie van de klantenservice in de bibliotheek te Drachten.
 

Roemenië verkennen met Saskia van Lier
Een onbekend land met een opvallend rijke cultuur en een communistisch verleden. Een land dat met  een rondreis goed te ontdekken is. Drs. Saskia van Lier begeleidt reizen naar Roemenië en laat u tijdens deze lezing op 17 november in de Beleefbibliotheek van Drachten kennismaken met
een prachtig land op het snijvlak van Oost en West.

De lezing begint om 19:30 uur De toegang voor leden is € 5,00 en voor niet-leden € 6,00.  Aanmelden kan via de website www.beleefbibliotheek.nl, telefonisch op nummer
0512-512680 of aan de balie van de klantenservice in de bibliotheek te Drachten.

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie