Poll: Het is een goed voorstel om door te werken tot 67

De uitslag van de vorige poll is:

De nieuwe naam van ons dorpsblad is “De Slûswachter”

een goede keus : 42%
is niet mijn eerste keus : 29%
het blijft voor mij “het Klupblad”: 28%

Er hebben 82 lezers een stem uitgebracht.

De volgende poll luidt:

Het is een goed voorstel om door te werken tot 67.
– Eens.
– Oneens.
– Geen mening.

Toelichting:
Niet iedereen is blij met het voorstel om door te werken tot 67 jaar.
Wat vind jij daarvan?

Na het stemmen zijn de resultaten zichtbaar.
Je stem toelichten of reageren op de Poll? Laat een bericht achter bij het nieuwsitem!

Geplaatst in: Opmerkelijk

7 reacties op “Poll: Het is een goed voorstel om door te werken tot 67

 1. Jan Meijer zegt:

  Oneens. Help eerst de jeugd maar eens aan werk. Als dat nu niet lukt, dan straks helemaal niet meer. Ouderen moeten plaats maken voor jongeren.

 2. Johan zegt:

  Oneens. Een ordinaire bezuinigingsmaatregel van deze regering. Doorgedrukt, omdat het nu kredietcrisis is. Is het eigenlijk wel urgent? Wat zijn de kosten? Wat zijn de baten? Hoeveel mensen in de leeftijd 65-67 krijg je hiermee extra aan het werk? Waarom de arbitraire grens van 55 jaar? Wat gebeurt er met de mensen van 65-67 in de ziektewet, WW of bijstand? Sorry, gewoon pech gehad? En wie bepaalt wie zwaar en lang gewerkt heeft? Als je een herintredender bent en jarenlang het huishouden hebt gedaan, telllen die jaren mee als zware arbeid? Hoeveel ambtenaren heb je straks nodig om dit alles te controleren? Wat te doen met werkloze jongeren en ouderen? Mijn conclusie: op papier lijkt het sympathiek, de praktijk zal het tegendeel bewijzen. Politieke lef is bijvoorbeeld de grote graaiers keihard aan te pakken. Die hebben de huidige kredietcrisis veroorzaakt. Ik vind dat de politiek in Den Haag steeds verder komt te staan van de maatschappij met als resultaat dit asociale voorstel. En dat terwijl de regering gemakshalve tientallen miljarden euro’s pompt in een nutteloze Nederlandse militaire missie in Afghanistan en in peperdure Joint Strike Fighters vliegtuigspeeltjes. Ik denk dat de Nederlandse kiezers dit de PvdA niet in dank zullen afnemen. Maar bent u ook tegen het regeringsvoorstel om door te werken tot 67 en u wilt dit de Haagse politiek duidelijk laten weten? Als niet-SP’er raad ik u aan: teken de petitie op http://www.sp.nl

 3. Douwe zegt:

  Oneens. Hoeveel mensen van rond de 65 hebben helaas al één of andere uitkering. Ik bedoel maar te zeggen dat hun inkomen ook al niet meer uit arbeid komt.
  De gemiddelde!! leeftijd gaat wel omhoog maar hoeveel mensen van 55 en ouder halen de 65 jaar en hoeveel jaren heeft men gemiddeld na hun 65 ste nog te gaan?
  Kosten baten plaatje van het geheel moet eerst maar ’s duidelijk gemaakt worden.
  Als ik op mijn 65 ste nog fit genoeg ben wil ik misschien wel doorwerken, maar het zou ook motiverend werken als je na je 40 ste nog ’s van baas kon verwisselen. Maar in veel gevallen zit men niet meer om een “oudje” te springen!
  Gelukkig dat prijs van de huizen afgelopen jaren gestegen is en dat voor velen een spaarpotje is geworden. Hierdoor is er nog enigszins een keuzevrijheid voor de oude dag. Doordat het middelloon recenter de basis is voor het pensioen (wel terecht naar mijn mening) heeft de iets oudere al veel collega’s met een hogere pensioenuitkering afscheid zien nemen dan hij of zij zelf ooit zal krijgen. Daarnaast kon men soms op belachelijk jonge leeftijd stoppen. Allemaal t.b.v. het creëren van werkgelegenheid zo was het verhaal. Maar hoeveel werkgelegenheid heeft dat samen met de ADV opgeleverd?
  Er zijn er altijd nog slechter situaties dan in Nederland. Hoeveel ouderen moeten er bv.in Amerika niet doorwerken?

 4. Kurt zegt:

  Poppetjes in Postcode Den Haag/Binnenhof bekommeren zich enkel over hun salaris, kunnen het niet verkroppen dat mensen met 50 x meer verantwoording (specialisten, doktoren, verkeersluchtleiders, etc..) meer verdienen dan zijzelf.

  Zielig zooitje met elkaar, neem als voorbeeld Agnes Kant van de SP, man o man, die komt echt regelrecht uit een of ander gesubsidieerde keet, werkelijk geen zinnig woord komt uit dat mens..

  Maar zij kan zich dan ook beroepen op : “if you pay peanuts – you get monkeys!”
  ( zij leveren 40$ salaris in t.b.v. de club – eh partij)

  Doorwerken tot mijn 67e? Tegen die tijd bezitten de Chinezen Europa toch en maak ik waarschijnlijk de rijstpannen schoon..

 5. Jacob zegt:

  ik begrijp er helemaal niets meer van. Als mensen geen werk hebben willen ze werken en als ze werken zeuren ze alleen maar dat ze een vrije dag of met vakantie willen. Wees blij dat je kunt werken. Ben het er wel mee eens dat dit niet de oplossing is voor het probleem De JSF de wereld uit dat gaat pas helpen
  100.000.000.000 is veel nullen en veel nullen maken een grote pot vol.

 6. ytsje wilstra zegt:

  De nije namme “De Slûswachter” is in goeie kar de kommisje hat trouwens besletten en dêr moatte de tsjinstanners harren by dellizze. It is in demokratysk beslút. En ik fyn em folle better passen as it klubblad. Want dat slacht net op it nijs út bakkefean en omjouwing. Dus Romke oan dy alle ear do hast it goed dien.
  Hertlike groetnis fan Ytsje.

 7. Jan zegt:

  Als de multy nationals ook eens belasting betaalden in plaats van subsidie schrapen, was het financiele probleem ook meer dan opgelost.
  Bovendien moet er niet naar de eind datum van je werkzame leven worden gekeken, maar naar de lengte ervan.
  Als je al met 15 jaar begonnen bent vind ik het niet nodig om nog meer belasting te betalen.
  laat de nieuwe generatie eerst maar eens proberen 40 jaar te werken. Er zullen dan nog velen zijn welke misschien wel tot 80 moeten.

Geef een reactie