Gezocht: markante en bijzondere bomen

Markante en/of bijzondere bomen in Bakkeveen gezocht!

Van alle bomen die er zijn in Bakkeveen moeten er ongetwijfeld zeer markante en/of bijzondere zijn. Markant door bijvoorbeeld hun soort, vorm, leeftijd of standplaats. Maar ook markant door hun geschiedenis of bijzonder door het verhaal wat bij de boom of bomen hoort.

Door de grote hoeveelheid bomen in Bakkeveen is het ook mogelijk om groepen bomen als markant te betitelen. Een voorbeeld hiervan is het Sterrenbos achter de Slotplaats. Hier staan veel oude beuken bij elkaar..De (cultuur-historische)standplaats in combinatie met de leeftijd van de bomen is hier bepalend voor de bijzondere waarde van de bomen

Maar ook een landschappelijke standplaats kan een heel goede reden zijn om een boom als markant of bijzonder aan te merken.

De Bomenstichting heeft een lijst van monumentale bomen samengesteld. Daarop staat slechts één lindeboom in Bakkeveen. De achterliggende reden hiervoor is dat alle andere monumentale bomen door de grote hoeveelheid niet meer opvallen. Daar valt wat voor te zeggen maar feit is dat er tussen al die andere bomen vast nog voldoende bijzondere zijn.

Of een boom markant is voor Bakkeveen zou ik graag samen met u bepalen. Daarom vraag ik u om de in uw ogen markante bomen aan mij door te geven. Ik verzamel deze en probeer ze zo mooi mogelijk fotografisch vast te leggen en te omschrijven. Uiteraard worden degene die bomen aanmelden op de hoogte gehouden van de resultaten.

Voor vragen, suggesties en aanmeldingen mailt u naar:

[email protected]
of belt u naar Douwe Klijnstra, tel. 0516-850665

 

Geplaatst in: Oproepen

2 reacties op “Gezocht: markante en bijzondere bomen

  1. Jacob zegt:

    en wat denken we van de markante bomen op de zandvlakte en de dikke boom in het bos achter Ecofeen

  2. Douwe Klijnstra zegt:

    Dank Jacob; v.w.b. de bomen op de zandvlakte, wie kent ze niet?!

Geef een reactie