Aardappelactie World Servants

Wat is World Servants?

(klik hier voor bestelling aardappelactie)

World Servants is een christelijke organisatie die sinds 1988 met inzet van honderden vrijwilligers bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. In zo’n twee à drie weken tijd bouwen groepen jongeren en volwassenen met de plaatselijke bevolking scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen. Het doel van World Servants is het bieden van structurele hulp aan gemeenschappen in ontwikkelingslanden en deelnemers heel direct betrekken bij ontwikkelingshulp. Deelnemers maken kennis met de andere omstandigheden waarin mensen leven, met een andere cultuur en met de vaak andere geloofsbeleving. De slogan van World Servants is dan ook: ‘bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’.

Ieder jaar trekken honderden jongeren en volwassenen uit heel Nederland, onder de vlag van World Servants, de werkhandschoenen aan om mee te helpen aan de bouw van huizen, klinieken en scholen in verschillende ontwikkelingslanden.

Het project
World Servants draagt zorg voor een zorgvuldige selectie (lees meer op Criteria projectkeuze en in Projectplan 2010), begeleiding tijdens de uitvoering en evaluatie na afloop van het project. Alle projecten worden in samenwerking met en ten behoeve van een lokale gemeenschap of organisatie uitgevoerd. Na afloop van het project wordt het gebouw door de deelnemers (feestelijk) aan de gemeenschap overgedragen.

Voorbereiding
Voor de deelnemers die in de zomer met een project meegaan, is er in april een voorbereidingsweekend. Tijdens dit weekend leren de deelnemers hun projectgenoten alvast kennen en krijgen zij meer informatie over het project

Jaarlijks bezoekt World Servants de projectplaatsen om zo samen met de partneroganisatie zorg te dragen voor een degelijke voorbereiding en opvolging. Lees meer over de Projectvoorbereidingsreizen.

Begeleiding
World Servants zorgt voor goede begeleiding en training van zowel de staf als de deelnemers van een project. Met ieder project gaat een deskundige hoofdleider en vijf à zes stafleden (waaronder een technisch en een medisch leider) mee.

Na het project
Veel World Servants houden aan hun project blijvende vriendschappen over. Op de World Servants-terugkomdag in september blikken ze terug op hun projecten en kijken ze vooruit naar wat ze met de projectervaring zullen doen. Ook start dan de inschrijving voor het nieuwe projectseizoen. Een groot aantal meldt zich dan weer aan…
Welkom bij World Servants Bakkeveen.

Voor vragen/opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar:
[email protected]

Met vriendelijke groet,

Ferenc Reisz, Andras Makula en Berend Tillema

(klik hier voor bestelling aardappelactie)
 

Geplaatst in: World Servants

2 reacties op “Aardappelactie World Servants

  1. BONGERS zegt:

    GOED VERHAAL, GAAT VAST EEN MOOIE REIS WORDEN, WE HEBBEN AL AARDAPPELS BESTELD VOOR HET GOEDE DOEL.

  2. anneke zegt:

    wat stoer zo aardappels bestellen via internet !!! veel succes !!!!

Geef een reactie