Opening fietspad (filmpje)

Op 8 september 2009 is het recreatieve fietspad tussen Wijnjewoude en Ureterp geopend.

Het fietspad loopt van de straat ’t Skjer via een lange brug over het Ald Djip en komt via een paar bochten uit op De Mersken in Ureterp. Het fietspad ligt evenwijdig aan en tussen de Mouneleane en de N381. Het fietspad en bijbehorende brug is aangelegd door Macadam B.V. uit Bakkeveen. Opdrachtgever was gemeente Opsterland.

Onder de genodigden waren vele inwoners van Bakkeveen. Zoals ook uit het openingsritueel in het fimpje blijkt, is de aanleg van het fietspad medio mei tijdelijk gestaakt door een buizerdnest in de omgeving. Vandaar dat de officiele opening pas op 8 september plaats kon vinden.

YouTube versie hieronder:

Geplaatst in: 2009-gebeurtenissen

Geef een reactie