Faunafair WBE Tsjonger en Ald Djip

 Wildbeheereenheid “Tsjonger en Ald Djip” houdt Faunafair


WBE “Tsjonger en Ald Djip” organiseert op 3 oktober 2009 een Faunafair. Dit “groene” gebeuren vindt plaats in en om café-restaurant “De Stripe”, Duerswald 23 te Wijnjewoude, in het zuidoosten van Fryslân. Het restaurant is gelegen aan de doorgaande weg van Wijnjewoude naar Bakkeveen. De Faunafair duurt van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Toegang is gratis.


Ongeveer 25 organisaties zullen in deze bosrijke omgeving hun kennis overbrengen. Het publiek krijgt voorlichting van o.a. de KNJV, SBNL, Vereniging Het Reewild, Staatsbosbeheer, NOJG, Natuurmonumenten, FPA, Toezichtkring regiopolitie, LTO, It Fryske Gea, imkers, vleermuizen, Swarovski Optik, natuurfotografie en vele anderen.

Deze dag wordt geopend door de heer Joop Atsma, lid Tweede Kamer en voorzitter van de Fryske Plattelands Alliantie.
Ook burgemeester drs. H. Oosterman van de gemeente Oost Stellingwerf is aanwezig.

Met lasershooting kunt u voelen en ervaren wat een jager zoal moet kunnen om beheer en schadebestrijding verantwoord te kunnen uitvoeren.
Het twintig man tellende Prins Hendrik Koor, en de jachthoornblazers Après Chasse zullen op diverse momenten tijdens deze dag optredens verzorgen.
De regelgeving rond jacht, beheer en schadebestrijding is wettelijk vastgelegd. Tijdens deze dag kunnen zowel volwassenen als kinderen kennismaken met de manier waarop jagers omgaan met de jacht. Ook kunnen ze leren hoe jagers samenwerken met grondgebruikers om bijvoorbeeld het reewild te beheren, of schade aan natuur en landbouw te bestrijden. Jagers zijn opgeleid om op een verantwoorde manier om te gaan met de natuur, en weten precies wat er in het veld leeft.
Voor de kinderen is er de mogelijkheid om een vogelkastje in elkaar te timmeren


Deze Faunafair wilt u niet missen!


 

Geplaatst in: Tsjonger en Ald Djip

Geef een reactie