MuZieSen zingt generale

09 augustus heeft MuZieSen een generale uitvoering gegeven in het MFC Dundelle.

Wie en of wat is MuZieSen?

Een klein interview met Bauke leverde de volgende lezing op:

MuZieSen bestaat uit 5 personen die voor de lol nederlands- en engelstalige evergreens zingen. Het is ontstaan vanuit de Bakkefeanster jonne. Bauke en Andries (de twee heren in het quintet) bedachten laten we eens met z’n tweeen naast de dunsjongers op het podium gaan staan. Zo gezegt zo gedaan. Later heeft Iskje een meegedaan, weer later Janneke en Coby vond het ook wel eens leuk om mee te doen. Zo hebben ze besloten om met z’n vijven door te blijven oefenen, want oefenen alleen is al leuk! Maar van heteen kwam het ander;

In Waskemeer speelde de toneelver. van Bakkeveen de eenakter (De Luchtballon)  voor de bejaarden, en om de middag compleet te maken trad ook Muziesen op. In de zaal zat een meneer en die vond het zo leuk vandaar dat hij vroeg: kunnen jullie ook eens in Haulerwijk komen zingen. Ja dat kon wel.

In Haulewijk zat weer een ander persoon die in de organisatie zat van het koninginnefeest van Roden en ook die vroeg: kunnen jullie op 30 april bij ons komen zingen. Ja dat kon wel.

In Roden was een meneer die mee in de organisatie zit van het binnenvaartschippersfeest voorafgaade aan het festival Delfsail in Groningen. Daar zijn maar liefst drie podia aanwezig, maar zei die meneer; we hebben eigenlijk altijd alleen maar sjantiekoren en dat is best gezellig hoor maar eens iets anders is ook wel eens leuk, kunnen jullie niet komen zingen……..ja dat kan wel……..

Nu wordt het dus menens moeten de zangers van Muziesen gedacht hebben dus eerst maar een generale in Bakkeveen. Het gezegde luidt: een slechte generale wordt gevolgd door een goede uitvoering! Nu als dit een slechte generale was dan wordt de utvoering in Groningen grandioos

Muziesen veel succes daar in het (verre) groningen

Geplaatst in: Culturele avonden

2 reacties op “MuZieSen zingt generale

 1. Romke (weer) zegt:

  Het was een gezellige middag. Maak het in Groningen net zo’n
  knusse happening. Veel succes!
  P.S. Die bloemetjes van Engel mogen inderdaad best eens in
  het zonnetje gezet worden.

 2. Een Dodo ganger zegt:

  zie (hoor) je wel, muziek hoeft niet luid te staan om ervan te genieten

Geef een reactie